Maakler, kas sa ei tunne enam oma tööst rõõmu?

Kui sul on juba mõnda aega vaatamata ilusatele valgetele hommikutele raske tõusta ja sa võpatad, kui su telefon heliseb, siis võib olla tegemist sellega, et sulle ei meeldi enam su töö. Kui teeme oma tööd rõõmuga, siis ei ole tavaliselt ka ärgata raske, sest ees ootab ju põnev ja produktiivne päev.

Äkki on asi selles, et maakleritöö meeldis sulle varem nii palju, et tegid seda lausa ilma puhkepäevadeta? Võibolla oled sa üle töötanud ja peaksid üle vaatama selle, kuidas sa oma tööd teed?

Kui paindlik on su tööaeg?

Paindlik tööaeg on tavaliselt üks põhjustest, miks inimestele maakleritöö meeldib. Aga. Paindlik tööaeg võib painduda hilistesse öötundidesse ja nädalavahetustesse, nii et sa ei pane tähelegi, kuidas oled pideval töörežiimil ega mäletagi enam, mis tunne see on, kui peas töömõtteid pole.

Soovitame sul seada oma tööajale kindlad piirid. Jah, see puudutab ka telefonile vastamist ja postkasti piilumist. Tunne rõõmu oma hobidest ja leia aega perele ja sõpradele. Nii hakkad uuesti ka oma tööst rõõmu tundma.

Kas sul on tunne, et sa ei arene enam?

Pidev areng on see, mis meid käimas hoiab. Kui sul on tunne, et seisad paigal, siis mõtle, millises valdkonnas sa saaksid midagi juurde õppida. Kas selleks on müük? Ajajuhtimine?

Võibolla on selleks hoopis mõni kinnisvaraväline oskus, mille omandamine lisab sulle enesekindlust, millest on kasu ka põhitöö tegemisel.

Ka hommikurutiini muutmine on enda arendamine.

Miracle Morning for Real Estate Agents on suurepärane raamat, mille kohta on mõned lugejad Amazoni tagasisides väitnud, et see muutis nende elu. Tasub lugeda.

Kas tegutsed õiges nišis?

Kui sa vahendad praegu näiteks korterite ostu ja müüki kindlas piirkonnas, siis võibolla pole see päris sinu teema. Äkki on nii, et sulle sobib maakleritöö väga, aga sa peaksid valima mõne muu niši, näiteks äripindade vahendamise või uute korterite müügi? Mõtle, mis sulle kinnisvaravaldkonna juures kõige rohkem meeldib ja millest sa suure õhinaga sõpradele räägid. Äkki saadki edaspidi sellele valdkonnale keskenduda?

Kui töötad end üles mingi valdkonna eksperdiks, ei ole sul kunagi tööst puudus.

Kuidas on lood ajajuhtimisega?

Õigete ajajuhtimisvõtetega on võimalik lühema aja jooksul teha ära suurem hulk tööd ehk tegutseda efektiivsemalt. Kasuta selleks vastavaid tehnilisi vahendeid ja alusta näiteks oma tööaja mõõtmisest. Kui suur osa päevast kulub kõnedele, e-kirjadele vastamisele, objektidel käimisele? Me ei taha sind süüdistada aja raiskamises, aga võime oma kogemusest öelda, et enne, kui me hakkasime oma tööaja ja erinevate projektide mõõtmiseks kasutama Togglit, ei teadnud me, et veedame vägagi arvestatava osa päevast uudiseid lugedes ja sotsiaalmeedias toimetades.

Kui su tegutsemine on muutunud efektiivsemaks ja teatud hulk aega on üle jäänud, siis võid täita selle näiteks kinnisvarateemalise blogi kirjutamisega. See on suurepärane vahend, et kujundada endale kinnisvara eksperdi maine ja kasvatada kliendibaasi.

Ajajuhtimise ja prioriteetide seadmise kohta on kirjutatud palju häid raamatuid, näiteks see.

Kas teenid piisavalt?

Olgu, kunagi pole küll ja alati saaks paremini, aga kas sa teenid võrreldes teistega ikka piisavalt? Ka liiga väike sissetulek võib tekitada frustratsiooni ja tunnet, et töö, mis sulle varem väga meeldis, ei meeldi sulle kohe enam üldse.

Mõtle, mida sa saaksid oma sissetuleku suurendamiseks ära teha. Võibolla oleks mõttekas lugeda ja juurde õppida? Pane end kirja näiteks mõnele turundus- või müügikoolitusele ja õpi sotsiaalmeedias turundamise ja sisuloome kohta juurde. Nii saad oma valdkonnale hoopis uue pilguga vaadata.

_______________________________________

Mõtle, kuidas saaksid oma tööd teistmoodi teha, et sära silma tagasi tuleks ja sa oma tööst jälle rõõmu tunneksid.

Loe ka 13 omadust, mis on heal maakleril >>


Seotud artiklid