Madratsid kui hea tervise alus

Nagu teate, on uni hea tervise alus. Uni ravib ja pärast head und tunneme, kuidas meie keha nii sisemiselt kui väliselt muutub. Askona tervisliku une eksperdid on kindlad, et võime uinuda ja piisavalt magada on kõigile kättesaadav, tuleb vaid õppida seda. Ja mugavad madratsid aitavad meid selles.

Unehäired algavad siis, kui sul on raskusi uinumisega. Kui jääte silmapilkselt magama, võttes vaid horisontaalasendi, siis võite olla üleväsinud. Kui te vastupidi, isegi teki all kustutatud tuledega pikalt uinuda ei saa, siis on teil tõenäoliselt unemuster häiritud.

Unemustrid on harjumused, mida meie keha mäletab ja millele reageerib. Näiteks magama jäädes ja ärgates ning enne magamaminekut jälgige teatud rituaale. Loobu halbadest harjumustest! Nutitelefonist uudiste lugemine võib viia unetuseni, seega soovitame seda mitte teha enne magamaminekut. Lemmikraamatu lugemine on tervisele palju tõhusam.

Mugavad madratsid aitavad magusalt uinuda, sügavalt ja piisavalt magada. Askona tervisliku une eksperdid teavad, et mugavas voodis saate välja magada 6 tunniga. Selle aja jooksul jääte kiiresti magama ja läbite kõik vajalikud unefaasid. Madratsid on väga individuaalsed esemed ja peaks teile ideaalselt sobima. Neid on erineva jäikusastmega, täiteainete ja kujunditega. Madratsid võivad sobida paljudele, aga sulle ei pruugi need üldse sobida. Askona poes saad oma tunnetust võrrelda erinevatel mudelitel veidi lamades.

Magamisasend mõjutab oluliselt ka und ennast ja meie tervist üldiselt. Mugav asend ei ole alati kõige tervislikum. Selili magamine on soovitatav neile, kes kurdavad lülisambavalu, ja külili neile, kes norskavad. Probleemid bronhide või südamega võivad vastupidi raskendada teie küljel magamist. Kasulik magamisasend seedeprobleemidega inimestele on loomulikult – kõhuli. Kuid see suurendab südame koormust, nii et madratsi testimisel arvestage kõigi nüanssidega.

Madratsid on tõepoolest hea tervise aluseks, sest nende peal saame piisavalt magada, taastuda ja ammutada energiat. Hea uni annab vajaliku energia järgmiseks päevaks.


Seotud artiklid