Maja müük sügisel: plussid ja miinused

Kevad ja suvi on kinnisvara müümise ja ostmise kõrgaeg, aga tegelikult jätkub ostjaid igaks aastaajaks. Tuleb lihtsalt teada, kuidas aastaaja tingimused ära kasutada. Ka sügisel on oma plussid ja miinused ning kindlad põhjused, miks paljud majaomanikud oma maja müüki panemisega just sinnani ootavad. Kui sinu jaoks kaaluvad plussid miinused üles, pane oma maja kõhklemata müüki. Loo lõpust leiad selleks ka mõned soovitused.

Plussid:

Sügise lõpupoole on müügis pisut vähem maju

Kinnisvaraostjaid on igal aastaajal, sest inimesed vahetavad kodu aastaringselt. Meie pole kuulnud, et mai või juuni on nimetatud üleriigiliseks kodu vahetamise kuuks. Paljud inimesed kolivad uude koju just sügisel, et jõulud ja uus aasta värskes kodus vastu võtta. Kuna mõned inimesed siiski pelgavad vastu talve oma kinnisvara müüa, on konkurents sel ajal veidi väiksem.

Teadlikumad ostjad

Sügisel on ostjad jõudnud ennast pakkumistega kurssi viia ja neil ei ole tuli takus, et suveks uude majja elama saada. Ostjad on rahulikumad ning teavad, mida nad teevad. Sinu maja ei käi seega vaatamas liiga palju huvilisi, kellel õiget ostusoovi nagu polegi, vaid inimesed, kes tõesti plaanivad enne suure külma tulekut uue maja osta.

Pildid on imeilusad

Sinu majast värviliste puude taustal tehtud pildid on imeilusad! Kui su kodu juba praegu nii ilus on, siis kui kena see veel kevadel välja võib näha! Ja värvilised pole mitte ainult fotod, vaid ka reaalne pilt, mis su maja juures avaneb.

Sügisel on tähelepanu majal, mitte aial

Sügisel on maja mõnus, soe ja hubane võrreldes aiaga, kus on võib-olla pisut tuuline ja juba hämargi. Majas võtab huvilisi vastu mõnus saialõhn ja kodutunne. Aiale nii palju tähelepanu ei pöörata kui soojemal aastaajal, nii et kui see pole sinu kinnisvara tugevaim külg, siis on maja müümine sügisel hea mõte.

Miinused:

Kooli algus on möödas

Paljud pered, kes plaanivad koos koduga ka laste kooli vahetada, võivad maja ostu edasi lükata, kuna poole õppeaasta pealt ei ole kooli vahetada kuigi mõistlik. Õnneks pole meil aga vahemaad üheski linnas nii suured, et pool õppeaastat ei saaks veidi pikemat kooliteed käia.

Päevad lähevad järjest lühemaks

Paraku tähendavad aina lühemaks muutuvad päevad seda, et maja näitamiseks jääb valget aega järjest vähemaks ja inimestel, kel pole võimalik töö ajal selleks aega näpistada, saavad seda vaatama tulla ainult nädalavahetustel.

Kui oled otsustanud oma maja vaatamata pisut uinunud turule müüki panna, siis anname sulle boonusena mõned soovitused:

  • Selleks et su koduümbrus isuäratav välja näeks, korista närbunud suvelilled ära ning lõika liialt suureks kasvanud põõsaid akende eest tagasi. Muidu võib mõni tuba liiga pime tunduda.
  • Riisu lehed ja aseta terrassile mõned krüsanteemi- või kanarbikupotid. Hea mõte on terrassile kaunistuseks tuua ka mõned kõrvitsad.
  • Küpseta värskeid kaneelisaiu, et kodu oleks täidetud mõnusa, juba veidike pühadele viitava lõhnaga. Igaüks tahaks sellisesse õdusasse koju kolida!
  • Vali kuulutuse esimeseks pildiks kõige ilusam, värviliste puulehtedega pilt.
  • Pane nii pildi tegemise kui ostuhuvilistele maja näitamise ajaks tubades ja õues kõik tuled põlema.

Tutvu Kinnisvara24 majade müügipakkumistega SIIT>>.


Seotud artiklid