Merko alustab Tallinnas Tihase kortermajade ehitust

Tihase arendusprojekti raames kerkivad Tallinnasse Sõpruse puiestee ja Tihase tänava nurgale kortermajad 46 korteri ja kolme äripinnaga. Kristiine linnaosa rohelusse sobitatud uued modernse välimusega hooned valmivad 2024. aasta esimeses pooles.

Tihase (merko.ee/tihase) arendusprojekti raames ehitab Merko aadressile Sõpruse pst 26//28 kaks viiekorruselist kortermaja. Hoonetes paiknevad hubased kahe- kuni neljatoalised korterid, mille suurused jäävad vahemikku 51–132 ruutmeetrit. Korteritesse jõudva päikesevalguse maksimeerimiseks on suurem osa kortereid läbi maja ulatuva ruumiplaaniga.

„Tihase kodud ühendavad kaht eripalgelist maailma. Ühel pool asub peresõbralik ja õdus Kristiine aedlinn ning teisel pool on mugav transpordiühendus südalinnaga. Et rõhutada piirkonna rohelisust ja laiendada kodutunnet korteritest väljapoole, oleme pannud projektis suurt rõhku rõdude, lodžade, terrasside ja õuealade loomisele,“ sõnas Tihase projekti arendusjuht Taavi Kotkas.

Aastaringseks mõnusaks olemiseks on kõigil Tihase korteritel rõdud, lodžad ja/või terrassid. Esimese korruse korteritel täiendab terrassi privaatne hooviala ja viimase korruse korterite katuseterrasside juurde kuulub nii klaasitud talveaed kui minivälibassein. Kõigi elanike jaoks mõeldud alana rajatakse kortermajade juurde õdus sisehoov, mille ühiste puhke- ja mängualade ümber rajatakse lopsakas rohelus.

Väikeettevõtjatele sobilikud äripinnad asuvad hoone esimesel korrusel ning kaht kortermaja ühendav maa-alune korrus on mõeldud jalgrataste, autode ja panipaikade jaoks.

Hoonete maa-alusel korrusel on ühendatud praktiline kauniga. Parkimiskohtadel on elektriauto laadimispunkti paigaldamise valmidus, rattaruumis saab lisaks jalgratta hoiustamisele ja hooldamisele seda ka pesta ning panipaikades oma elektrit tarbivaid kergliikureid laadida. Tavapärased betoonseinad on asendatud pilkupüüdva ja koduse siseviimistlusega, mis loob õdusa kodutunde juba hoonesse sisenedes.

Tihase kortermajade arhitektuurse lahenduse on loonud Arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal. Korterite planeeringud ja siseviimistluspaketid sündisid koostöös LÄVI sisearhitektidega ning maastikuarhitekt on Signe Kasepalu.

Enam kui kolmekümne tegutsemisaastaga on Merko rajanud Eestis, Lätis ja Leedus ligi 9000 kvaliteetset kodu ning loonud parema elukeskkonna tuhandetele. Kvaliteedi ja korteriostja mugavuse tagamiseks haldame korteriarenduse kõiki etappe alates uue projekti kavandamisest ja projekteerimisest kuni korterite ehitamise, müügi ja garantiiaegse teeninduseni. Suuremad ehituses olevad elukvartalid on Uus-Veerenni ja Lahekalda. Kõigi Merko arendusprojektide kohta leiab infot aadressil merko.ee/kodud.


Seotud artiklid