Merko alustas Uus-Veerennis lasteaia ehitust

Tallinna kesklinnas asuvas Uus-Veerenni elukvartalis valmib 2023. aasta suvel uus ja kaasaegne lasteaia hoone. Merko koguinvesteering Uus-Veerenni elanikele lisamugavusi pakkuva lasteaia rajamisse ulatub viie miljoni euroni.

Konkurss uuele lasteaiale operaatori leidmiseks on käimas. Aadressil Tiiu 8 tööd alustava lasteaia avamise aeg ja muud detailid lasteaiakoha kasutamiseks selguvad plaanide kohaselt sel sügisel. Otsused teeb lasteaia arendaja Merko koostöös partneriga, kes tulevikus uut koolieelset lasteasutust pidama hakkab.

„Uus-Veerenni saab koduks umbes sama paljudele inimestele, kui on elanikke Raplas. Kodulähedane lasteaed pakub lastega peredele olulist lisamugavust,“ kinnitas Uus-Veerenni elukvartali arendusjuht Alar Toomik. „Koduostjatele on väga oluline nende korteri ja kodumaja ümbrus. Arendame Uus-Veerennit nii, et lisaks kvaliteetsetele kodudele saab meie klient oma kodu lähistelt ka mugava linnaruumi ja hädavajalikud teenused,“ lisas Toomik.

Uus kaasaegne lasteaia kompleks rajatakse ligikaudu 150 lapse jaoks. Kahekorruseline hoone ja selle juurde kuuluv õueala piirneb Merko rajatava pargialaga. Piirkonnas pikalt oodatud lasteasutus on eelkõige mõeldud Uus-Veerenni kortermajade elanikele, aga vabade kohtade jäämisel pakub see võimalust ka piirkonna lastele laiemalt.

Uus-Veerenni (merko.ee/veerenni) on Tallinna kesklinna suurim terviklik elamuarenduse ala, mis paikneb Veerenni, Vana-Lõuna ja Tehnika tänavate vahel. Etapiviisiliselt valmivas ja kogupinnalt umbes 12 hektari suuruses kvartalis saab olema ligi 50 eluhoonet. Tänaseks on elanikud kolinud sisse enam kui 20 hoonesse ja käimas on 15 kortermaja ehitus.

Merko rajab Uus-Veerennisse lisaks mitmekesise arhitektuuriga eluhoonetele ka uued tänavad ja liikumisteed kergliiklejatele. Eluhoonete vahele rajatud haljastuse ja sisehoovide täiendusena valmib sel sügisel üle 8500 ruutmeetri suurune avalik park koos eri vanuses lastele mõeldud mänguatraktsioonide ja täiskasvanute puhkealaga. Ühiskondliku kasutusega hoonetest on ettevalmistamisel Uus-Veerenni ärihoone rajamine.


Seotud artiklid