Milline peaks olema külaliskorteriks mõeldud korter?

Milline peaks olema külaliskorteriks mõeldud korter?

Viimastel aastatel on üha populaarsemaks muutunud külaliskorterid, mis pakuvad hotellidele suurt alternatiivi. Peamiseks põhjuseks on see, et külaliskorterites saab klient enda kätte terve korteri ning enamasti on need suuremad kui hotellitoad. Lisaks annab see korteriomanikule võimaluse teenida mõne öö pealt summad, millega katta ära kogu enda korteri kuumakse. Samas on konkurents turul tihe ning valikut palju. Üritame tuua selgust, et mida võiks silmas pidada, kui soovite osta korterit eesmärgiga teha sellest külaliskorter.

Asukoht

Üks tähtsamaid asju valikute tegemisel on kahtlemata korteri asukoht. Kas see asub kesklinnas? Mõne atraktsiooni ääres? Kas see on turvalises linnaosas? Inimesed otsivad enamasti ikkagi majutust selle järgi, et kui lihtne on neil sihtkohas erinevate planeeritud tegevuste juurde liikuda. Seetõttu ongi enamasti paljud külaliskorterid seal, kus on peamised turistide liikumiskohad. See annab kohe eelise nendele korteritele, kes seal ei ole. Tõenäoliselt peavad need teised korterid oma kehva asukohta kompenseerima odavama hinnaga.

Sisustus ja tehnika

Teine asi on kahtlemata korteri sisustus. Korteris peaks olemas olema kõik tehnika, mida leiad tavalisest korterist (televiisor, külmkapp, nõudepesumasin, triikraud, pesumasin jms). Samas peaksite kindlasti erineva elektroonika ostmisel pidama meeles seda, et kui lihtne on seda kasutada. Ehk kui inimene korteris mitu ööd viibib ja ta sooviks enda nõusid pesta, peab nõudemasina kasutamine olema tema jaoks lihtne. Ehk siin kehtib traditsiooniline reegel “lihtsuses peitub võlu”. 

Lisaks tehnikale tuleb kohe mõelda sellele, et korter oleks vastupidav. Ehk siis näiteks kas parkettpõrand terves korteris on kõige parem mõte, kui külalised on seinast-seina. Äkki keegi võtab oma lemmiklooma kaasa või aetakse midagi ümber. Pigem oleks soovitatav mõelda laminaadile või vinüülparkettile, mis on palju vastupidavamad. Näiteks võiks mõelda sellele, et kas korteris on olemas peegel koridoris, sest inimestele meeldib enne väljaminekut ennast peeglist vaadata. Väga oluline on ka see, et magamiskohad oleksid mugavad ning puhastatavad pinnad võimalikult asjadest puhtad.

Automatiseeritud sissepääs

Kolmandana tuleks kindlasti mõelda sellele, et kuidas enda külaliskorteri külastamist automatiseerida. Eriti tänases koroonasituatsioonis on tulnud välja see, kui olulised on automatiseeritud ja kontaktivabad teenused. Selle all mõtleme seda, et hea mõte oleks korterile panna koodiga lukk. See tähendab, et külastajale saadetakse enne saabumist unikaalne kood, millega ta korterisse sisse saab. Tegemist on kõige turvalisema lahendusega, sest see välistab võtmekaotamised või kopeerimised. Lisaks on see mugav ka omanikule, kui külalised saabuvad hilja õhtul või ajal, kui endal on vaja kuskil mujal olla.

Kui seda ei soovi teha, siis saab ka korteri kõrvale lisada eraldi koodiga kastikese, kuhu sisse saab panna võtme. Mõtlema peab ka sellele, et parkimine oleks võimalikult lihtne kuid samas ka turvaline. Kui vajalik on parkimiskaart, saab selle jätta korterisse. Kui vajalik on tõkkepuu tagant sissepääs, võiks jätta tõkkepuu võtme korterisse.

Korteri suurus

Uurides külaliskorterite broneerimisinfot Turismiagentuurilt, kes haldab erinevate linnade broneerimislehtesid (näiteks https://hotellidtallinnas.ee/, https://majutuspärnus.ee/), siis nemad ütlesid, et enamasti eelistavad inimesed ikkagi kahetoalisi kortereid või stuudiokortereid. Sellised lahendused sobivad kõige paremini paaridele ja peredele, sest tavaliselt on külaliskorterites lahtikäivad diivanid, kuhu saab mahutada näiteks lapsed. Kahetoalise korteri pluss on ka see, et selle koristamine on korteriomaniku jaoks kergem. Lõpuks vaatavad inimesed palju ka hinda ning kui kahetoalisse mahub ära pere või sõprusseltskond, võetakse pigem see variant. 

Seega kui soovite osta korterit, mida välja rentida külaliskorterina, siis võiks arvestada neid punkte:

  • Hea asukoht,
  • Kahetoaline või stuudiokorter
  • Läbimõeldud ning vastupidav sisustus ja lihtne tehnika
  • Lihtne ligipääs ja parkimisvõimalus

Seotud artiklid