Milline töölaud sobib tänapäevasesse töökeskkonda kõige paremini?

Milline on hea töölaud? Kui kunagi pidi üks korralik kontorilaud olema väärikalt massiivne ja mahutama palju, siis tänapäeval on need omadused teisejärgulised – rohked paberivirnad on kolinud arvutitesse ning paljudel pole enam oma isiklikku laudagi, kuna töötatakse avatud kontorites ja väga paindlikes tingimustes, mis soosivad ka kaugtööd. Seega, kui oled sobiva kontorilaua otsingul, tasub vaadata eelkõige saledamaid ja ruumisäästlikumaid mudeleid, unustamata samas ergonoomilisust. Kui soovid pakkuda oma töötajatele veel üht lisaväärtust tervisliku töökeskkonna näol, on parimaks variandiks elektrilaud.

Tervisesõbralik elektrilaud

Kontoritöö ei ole just kuigi liikuv ja selle tegijad on sageli kimpus pea- ja lihasvalude ning muude istuvast eluviisist tulenevate tervisehädadega. Üks võimalus, kuidas neid probleeme töötajate jaoks leevendada, on kasutada elektrilaudu.

Vooluga töötava elektrilaua teeb eriliseks võimalus muuta selle kõrgust kõigest ühe nupulevajutusega. Nii saab tavalisest kontorilauast sekunditega ergonoomiline seisulaud, mis võimaldab töötajal iga natukese aja tagant jalgu sirutada ja sundasendist puhata. Sage asendite vahetamine vähendab istuvast eluviisist põhjustatud valusid ning lisaks mõjub tihe püsti tõusmine positiivselt kehakaalule – on leitud, et niimoodi kulutab keha tunnis kuni 50 kilokalorit rohkem!

Individuaalsed seaded igale kasutajale

Lisaks sellele, et elektrilaud mõjub positiivselt tervisele, on see ka äärmiselt praktiline. Kui ühte ja sama lauda kasutab päevas mitu inimest, on väga mugav, kui iga töötaja saab selle enda jaoks täpselt parajale kõrgusele sättida ja valitud konfiguratsiooni salvestada. Olenevalt mudelist on elektrilaud võimeline salvestama viie kuni kuue erineva kasutaja seaded, mis käivituvad vaid ühe nupulevajutusega lauaga kaasneval puldil. Viimase puhul pole vaja karta selle kadumist, sest ajal, mil pulti parajasti ei kasutata, saab selle kenasti laua külge kinnitada.

Kõik elektrilauad on varustatud Anti Collision ohutussüsteemiga, mis kindlustab, et kokkupuutel takistusega lõpetab laud koheselt laskumise. See tähendab, et kui istud toolile ja valid puldist kogemata teise kasutaja kõrguse, mis on sinu omast madalam, ei hakka laud tänu spetsiaalsetele sensoritele sinu jalgu litsuma, vaid peatub otsemaid.

Miks valida elektrilaud?

Elektrilaual on palju eeliseid, millest peamised on

  • tervisesõbralikkus – tänu muudetavatele kõrgustele on laud äärmiselt ergonoomiline, vähendades istuvast eluviisist tingitud lihaspingeid ja valusid;
  • lihtne kõrguste reguleerimine – elektrilaua kõrgust saab muuta vaid ühe nupulevajutusega puldil;
  • eri kasutajate seadete salvestamine – olenevalt mudelist jätab elektrilaud meelde viie kuni kuue erineva kasutaja seaded;
  • ohutus – spetsiaalsed sensorid peatavad takistusega kokkupuutel koheselt laua laskumise;
  • hooldusvabadus – hoolimata keerukana näivast tehnoloogiast ei vaja elektrilaud tegelikult mingit erihooldust.

Suurim valik elektrilaudu OCCOs

Eesti ettevõtte bränd OCCO pakub väga laias valikus elektrilaudu turu soodsaimate hindadega, mis algavad juba 360 eurost lauakomplekti (lauaplaat ja -jalad ning pult) kohta. Võimalik on valida ühekohaliste ja nurgamudelite vahel, samuti saad suurest lauaplaatide toonivalikust selekteerida just sellise, mis sobitub kõige paremini sinu kontori sisekujundusega.

Elektrilaud pole sugugi kallim kui tavaline mittereguleeritav töölaud, samas pakub see kasutajatele võrratult rohkem eeliseid!

Kui soovid ka oma kontorisse elektrilauda ja sellega sobituvat ergonoomilist töötooli, saad need tellida siit.

 


Seotud artiklid