Milliseid koristusvahendeid sa suurpuhastusel vajad?

Kas oled tähele pannud, et õues on juba veidike kevadet tunda? Pikk talv hakkab läbi saama ja sellega seoses läheneb ka igakevadine suurpuhastus. Just, aeg on jälle sealmaal. Ja et sul puhastamise ja kraamimisega kõik libedalt läheks, on mõttekas üle vaadata koristustarbed. Õigete tööriistadega lendab ükskõik milline töö käes, olgu see või kevadine suurküürimine.

Mikrokiust puhastuslapid

Mikrokiust puhastuslappide kõige suurem eelis tavalisest kangast lappide ees on see, et need ei jäta endast maha ebemeid ja pinnad jäävad pärast kenasti puhtaks ja läikivaks. Lappe võib kasutada nii kuivana kui ka märjana ja enamasti ilma puhastusvahendit lisamata.

Mikrofiibrist puhastuslapid on korduvkasutatavad ja edukalt 60 kraadi juures masinas pestavad.

Korralik küürimishari

Vana hea küürimishari aitab olukordades, kus niiskest lapist jääb väheks. Näiteks kui ülemistele köögikappidele on tolmu- ja rasvakiht kogunenud, on selline hari kleepuvast kihist lahtisaamisel asendamatu abimees.

Kuivatustarvikud

Siia alla käivad varrega kuivatuskummid, millega saab kuivaks aknad, vannitoa seinad ja muud siledad pinnad.

Põrandakuivataja

Põrandakuivataja tööpõhimõte on sama mis teistel kuivatustarvikutel, aga peame vajalikuks sellele eraldi tähelepanu pöörata. Nimelt soovitame sul unustada põrandaharja ning hakata tolmu, liiva, vett või muud sodi kokku pühkima just nimelt põrandakuivatajaga. Selle eelis harja ees on asjaolu, et põrandale ei jää kummi kasutades ei tolmu ega muud mustust ning samuti ei lendu seda õhku. Põranda pesemiseks saad kummi külge kinnitada mikrofiibrist põrandapesurätiku või kasutada selleks mõnda kodusest majapidamisest leitud vana riiet.

Kühvli ja harja komplekt

Põrandakuivatuskumm on suurepärane töövahend, aga kokku kogutud liiva või tolmukuhja prügikasti tõstmiseks läheb sul vaja kühvlit ja harja. Olgu selleks siis käsikühvel ja -hari või pikema varre otsa sätitud tööriistad. Vali sellised, mida on lihtne üksteise külge kinnitada, nii ei saa üks või teine mööda maja jalutama minna.

Pihustiga pudelid

Neid on sul vaja isetehtud puhastusvahendite jaoks, mille õpetuse leiad altpoolt. Pihustiga veepudelitest on abi ka triikimisel ning toalilledele vee piserdamisel.

Kodused puhastusvahendid

Julgustame sind puhastusvahendeid ise kokku segama või soetama ökopoest ja jätma karmi kodukeemia supermarketi riiulile. Esiteks säästad nii raha, teiseks keskkonda, kolmandaks oma perekonna tervist ja neljandaks isegi vannitoa- või köögipindu. Teinekord võib juhtuda, et kangete puhastusvahenditega rikutakse ka kraanikauss või dušisegisti ära.

Kui sa oma kodu regulaarselt koristad, siis ei ole sul tervet riiulitäit kangeid kemikaale tarvis, piisab seebipõhistest puhastusainetest. Peamiselt on sul vaja nõudepesuvahendit, üldpuhastusvahendit ja veidi happelisemat vahendit katlakivi jms kiusliku mustuse eemaldamiseks, mille me soovitame osta ökopoest.

Kui sa aga ka ökopoes müüdavaid puhastusvahendeid liiga kangeks pead, võid vägagi efektiivse puhastusvahendi ise kodus kokku segada. Selles videos õpetatakse, kuidas segada kokku mitu kodust puhastusvahendit, aga kui sul selle lühikese video vaatamiseks praegu mahti pole, siis anname sulle kiirelt ühe tõhusa üldpuhastuvahendi retsepti. Võta tühi pihustiga pudel, lisa sinna neli supilusikatäit äädikat, paarkümmend tilka sidruniõli ja täida ülejäänud pudel veega. Efektiivne abimees ongi valmis!

Tolmuimeja

Ehkki professionaalsed koristajad tolmuimejast lugu ei pea, on see siiski vaipkatete puhastamisel kasulik abimees.

Suured prügikotid

Kevadine suurpuhastus tähendab tavaliselt ka asjade äraviskamist või taaskasutusse viimist – selle tarvis lähebki sul suuri prügikotte vaja.

Loe ka, kuidas kevadine suurpuhastus kodus teha >>


Seotud artiklid