Mis teha, et remont ei jääks venima? 9 nõuannet

Kes on tuttav olukorraga, kus remont muudkui venib, see teab, kui kohutav see võib olla. Äkki oled sa remonti selle õuduse kartuses isegi edasi lükanud? Tegelikult on võimalik remont lõpetada mõistliku ajaga – see tahab lihtsalt põhjalikku planeerimist.

Kui oled ostnud uue kodu, ela seal enne remonti natuke sees

Me mõistame sind: sa tahad uues kodus kohe lammutama hakata ja kõik oma käe järgi uueks teha. Kui sa enne remonti seal ei ela, siis sa ei tea, kuidas selles korteris või majas n-ö elu käib. Kuidas täpselt liigub päike, kuhu koguneb must pesu ja tühjad purgid-pudelid? Kõiki selliseid igapäevaseid nüansse saad remondi planeerimisel arvesse võtta. Vastasel juhul hakkad pärast remonti asju ümber tegema ja ongi käes – lõputu remont.

Kõik ei lähe plaanipäraselt. Õigupoolest mitte miski.

Paraku võib selle peale mürki võtta, et remondi puhul ei saa millelegi sajaprotsendiliselt kindel olla ja midagi läheb ikka teistmoodi, kui planeeritud. Töömees ei ilmu kohale, tellitud vannitoaplaadid on valgete asemel tumerohelised, köögimööbel on vales mõõdus jne. Võimalusi asjade tuksi minekuks on lõputult, aga kui sa oled sellega juba enne arvestanud, siis oskad neid olukordi kiirelt lahendada ja ei lähe ühe möödapaneku pärast liialt stressi.

Ära vali kõige odavamat

See käib kõigi asjade kohta. Olgu, mõnikord harva tuleb õnnelik juhus – sama harva nagu lotivõit – ja kõige odavam tapeet, mööbel, ehitaja, sisekujundaja või kes või mis iganes ongi kõige parem, aga pigem nii asjad ei käi. Tõenäolisem on stsenaarium, et hakkad varsti odavat välja vahetama ning remont muudkui venib ja venib…

Mingil juhul ära hoia kokku asjadelt, mida sa väga tihti kasutad: lülitid, lingid, köögimööbel ja teised sellised asjad.

Arvesta suuremate kuludega

Lisa kõigile arvestuslikele kuludele 20%. Nii vähendad riski, et raha lõpeb enne remondi valmimist otsa. Kui see on siiski juhtunud, on sul abi meie sisustus- ja remondilaenust. Alati on parem remont väikese laenu abil lõpetada kui olukord, et see venima jääb. Inimestele, kes seda laenu on juba kasutanud, on meeldinud, et lepingu saab sõlmida interneti teel ja raha laekub juba sama tööpäeva jooksul. Ning mis kõige tähtsam – intress on soodne.

Küsi soovitusi

Jamade vältimiseks on mõistlik teha eeltööd ja küsida soovitusi. See kehtib nii töömeeste kui ka firmade kohta, kust ostad vajamineva materjali ja mööbli. Kui paindlik on üks või teine ettevõte probleemide lahendamisel? Kas tegelikud tarneajad vastavad lubatuile? Kui usaldusväärne on töömeeste brigaad? Mida rohkem sa riske maandad, seda parem.

Joonista planeering põrandale

Paberi peal või arvutiekraanil näeb kõik siiski pisut teistmoodi välja kui reaalses elus. Sellepärast on hea võtta maalriteip ja tõmmata sellega põrandale jooned, mis märgivad, kuhu üks või teine asi läheb. Nii väldid jällegi olukorda, kus pead hakkama midagi ümber tegema.

Esita küsimusi

Ära karda rumalana välja paista ja küsi kõige kohta, mis sulle natukenegi ebaselge tundub. Jällegi, kui remont on valmis, aga üks või teine asi pole nii, nagu tahad, on küsimuste esitamiseks hilja ja sa hakkadki jälle otsast peale.

Liiga palju muudatusi

Mõnikord on vaja remondiplaanides muudatusi teha – see on selge –, aga nendega peab piiri pidama. Iga muudatus võib sulle päris kopsaka summa maksma minna ja raha lõpeb enne otsa, kui remont valmis saab. Rääkimata sellest, et muudatus lükkab remondi valmimistähtaega edasi.

Mõtle torudele, juhtmetele jt kommunikatsioonidele

Kui need asjad ei ole hoolega läbi mõeldud, on tõenäosus halbadeks üllatusteks päris suur. Kui mõni toru jääb välja vahetamata või on sõna otseses mõttes vales kohas, siis ükskõik kui ilus su uus kollane sein on, see tuleb maha lõhkuda ja otsast peale hakata.

Kui sul remonti käsil pole, aga tuli artiklit lugedes isu mõni korter ära renoveerida, võid renoveerimist vajavatele müügis olevatele kodudele pilgu peale visata siin:

Laenuinfoga saab tutvuda siin.

Artikli kokku panemisel oli abiks Architectural Digest.


Seotud artiklid