Nurgadiivan, lahtikäiv diivan või hoopiski midagi muud – milline valida?

Oled uue diivani otsingul? Sul on silme eest kirju erinevate diivanite valikust? Pole hullu, aitame sul leida just selle ideaalse diivani, mida vajad. Diivanite valik on tõeliselt suur ja lai, mis on tegelikult hea, sest igaüks peaks leidma just selle, mida ta vajab

Nurgadiivan – ideaalne lahendus suuremasse elutuppa

Diivanid on üks mööbliesemete grupp, mis pakub laias valikus erinevaid stiile, materjale, funktsioone. Seetõttu võid leida väga erinevad diivanid nagu sametist, nahast, nurga kujuga kui ka ümarama kujuga. Täna leiad poodidest diivanid tõesti igasse elutuppa. Näiteks on nurgadiivan midagi, mida soetada kindlasti suuremasse elutuppa või koju, kus on suurem pere või käib palju külalisi. See on väga hea ja kompaktse kujuga diivan, mille ostmist kindlasti kaaluda. Mõned nurgadiivanid on ka lahtikäivad, see tähendab seda, et sellest on võimalik teha ka voodi. Selline lahendus võimaldab sul võõrustada külalisi ja pakkuda neile mugav magamiskoht. Kusjuures, lahtikäiv diivan on magamiseks mugav. See, et need on ebamugavad, on vana müüt, mis on jäänud tänaseni ringlema. Kvaliteetne lahtikäiv diivan pakub väga heal tasemel magamise kvaliteeti. 

2- kuni 3-kohaline diivan – sobib ka väiksesse elutuppa

Sul on väike elutuba? Siis vali 2- kuni 3-kohaline diivan, mis on piisavalt suur, et mahutada istuma paar inimest, aga ka piisavalt väike, et mahtuda väiksemasse elutuppa nii, et see ei võta kogu vaba ruumi ära. Väiksemas ruumis soovitame eelistada ka diivanit, mis seisab jalgadel ja on alt lahtine, sest siis mõjub see toas kergema ja väiksemana. Alt kastiga diivanid võivad mõjuda liiga massiivsena. Teisalt on nende suureks plussiks see, et sinna sisse saab asetada vajalikud magamistarbed.

Vali diivani värv ja materjal vastavalt interjöörile

Kui sa oled läbi mõelnud, millise kujuga diivan soetada, siis on aeg mõelda selle värvile ja materjalile. Enamik diivaneid on valmistatud pehmest kangast, aga on ka neist, mis on kaetud naturaalse või kunstnahaga. Päris nahast diivan on erakordselt vastupidav ja stiilne valik, aga tuleb arvestada, et see maksab ka rohkem. Paljude eestlaste lemmikuks osutub aga pehmest kangast diivan, ka neid on erinevatest materjalidest. Soovitame materjali tüübile tähelepanu pöörata, sest sellest sõltub see, kuidas seda puhastada ja kui lihtne see õigupoolest ka on. 

Värvuse valikul tuleb mõelda kogu toale. Sa võid planeerida nii, et diivan on üks silmapaistvamaid esemeid toas ja valida erksa värvitooni või põnevate mustritega diivani. Teine variant on valida midagi neutraalset, mis on ajatu ning sobib igasse interjööri. Selleks, et see valik ei jääks igavaks, lisa elutoas värvi ja mustreid juurde erinevate patjade, pleedide kui ka teiste dekoratsioonidega. Kui sul on kodus väikesed lapsed ja/või lemmikloomad, siis väga hele diivan ei pruugi olla kõige praktilisem valik. Samuti ei tasu soetada ka väga tumedast materjalist diivanit, sest sellel on hästi näha iga tolmukübet kui ka loomakarva.


Seotud artiklid