Omanäolises Kassisabas valmivad erilise arhitektuuriga Luise kodud

Elamuarendaja Avalon Tallinna Kassisabasse rajatavad kodud on mõeldud eelkõige inimesele, kelle hing ihkab igapäevaselt viibida naabruskonnas, kus ei hakka iial igav. Ühtlasi avaneb võimalus elada majas, mis ei ole tavaline.

14 korteriga neljakorruseline Luise 13 maja valmib piirkonda, kus saavad kokku omanäoline ja ajalooline Kassisaba, arhitektuurilist naudingut ja melu pakkuvad Tõnismägi ja vanalinn ning praktiline Kristiine.

See tähendab, et arhitektuuri- ja kultuurinautlejad saavad aega veeta vanalinna tänavatel, teatrites ja näitustel, meelelahutuse austajad leiavad aga sama kiirelt tee kesklinna kinodesse, kohvikutesse ja baaridesse.

„Kuna kõik eluks vajalik jääb vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusele, on Luise kodud lastega peredele ideaalne pesa. Vahetus läheduses asuvad Endla lasteaed ja Jakob Westholmi gümnaasium, poed, kohvikud, ilusalongid ja bussipeatused, ent samuti arvukad laste- ja loomasõbralikud pargid,“ sõnas Avaloni tegevjuht Ahti Kiili, pidades silmas Hirveparki, Falgi parki, Tuvi parki ja Šnelli parki.

„Põhimõtteliselt pole siinses „kõik käe ja jala juures“ mugavuses ja roheluses autot ju vajagi. Ent kui sul siiski juhtub nelja- või kaherattaline sõiduk olema, valmib neile pesitsuspaigaks maa-alune parkla,“ lisas Kiili.

Silmatorkav ja helikindel fassaad

Maja silmatorkav fassaad haakub ümbruskonna puit- ja kivihoonestusega ning väljendab Kassisaba selgelt tajutavat eriilmelisust. Tume puit- ja hele pärlitooni kivifassaad moodustavad ühtse terviku.

Samas on arhitektid Kiili sõnul korterite asetust ja fassaadi kavandades hoolitsenud, et siinne asukas viibiks linnamürast eemal ning materjalivalikul lisaks helikindlusele arvestanud fassaadi puhastatavusega.

Luise 13 majas on saadaval 13 kahe- ja kolmetoalist (suurus 38,2 – 68,9 m2) ning üks neljataoline korter (108,7 m2). Korterid valmivad 2023. aasta lõpuks.

Rohkem infot: https://luise13.ee


Seotud artiklid