Piirangutest priiks: erigraafikuga kodulaenu saamiseks ei pea enam olema lastega paar

Veebruarist on erigraafikuga kodulaen kättesaadav igale soovijale, varem piiras seda nõue, et taotlejaid pidi olema kaks ja nad pidid olema kas abielus või vähemalt kasvatama koos last. Bigbanki erigraafikuga kodulaen on Eesti pangandusturul ainulaadne võimalus osta kodu täna, kuid asuda laenu põhiosa tagasi maksma kas või alles 20 aasta pärast.

“Kinnisvara kiire hinnatõus on viimase aasta jooksul saanud paljudele inimestele takistuseks uue kodu ostmisel. Ennekõike selle probleemi lahendamiseks pakubki Bigbank nüüd ainsana võimalust erigraafiku alusel oma laenumaksed tulevikku ajatada,” selgitab Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter. Siiani oli erigraafikuga kodulaenu võimalus mõeldud just noorte perede jaoks, kuid veebruarist on senised piirangud kaotatud. „Aasta turupraktikat tõestas, et senisest laiem ring Eesti inimesi soovib oma kodu ostuks erigraafikut kasutada. Nüüd on see võimalus avatud ka lastega üksikemale või lahutatud ja üksi elavale mehele – ühesõnaga kõigile.“

“Mitmel pool Euroopas, kus kodude hinnad meist veel kordades kõrgemad, on sarnane laenutoode laiemalt levinud, kuid Eestis pakub seda ainult Bigbank,” kinnitas pangajuht ning lisas, et sellist laenu pakutakse kõigi pankade klientidele: “ Bigbankist kodulaenu võtmiseks ei pea kodupanka vahetama ega ka oma palgalaekumisi meile suunama.”

Erigraafikuga kodulaenu algusperioodil kuuluvad tasumisele ainult intressimaksed ning alles seejärel lisandub laenu põhiosa koos intressidega. See võimaldab laenuperioodi alguses hoida igakuised maksed madalamad ning tagasimakseid suurendada perioodi lõpus.

Bigbank on laenudele spetsialiseerunud rahvusvahelise haardega Eesti kommertspank, mille bilansimaht ületas 2021. aastal ühe miljardi euro piiri.


Seotud artiklid