Põnevad ja pisut ehk ootamatud jõulukaunistuste ideed

Jõulud on sellised pühad, mille puhul inimestele meeldib väga traditsioone järgida. Meie teeme seda samuti, aga anname sulle mõned ideed, kuidas sel aastal midagi teistmoodi teha. Rakvere jõulukuusk oli varasematel aastatel näiteks väga värskendav, aga me ei palu sul midagi sama radikaalset ette võtta.

Meie ideed ei ole selles mõttes värsked, et keegi on ju nende peale juba tulnud, aga ehk on need sinu jaoks midagi uut? Vaatame järele.

Õueküünlad värvast ukseni

Osta kohe mitu-mitu õueküünalt ja säti need parajate vahedega väravast kuni välisukseni. Küll on tore niimoodi perel koju või külalistel külla tulla!

Tekstiilist jõuluehted

Kasuta sel aastal kuusel ainult naturaalseid või lausa söödavaid ehteid. Näiteks sätime meie seekord oma jõulukuusele mitut värvi kangast lipse ja väikseid sibulaõunu. Kas suudad seda ette kujutada? Nii kena, eks ole ju?

Mitu-mitu laternat

Säti trepi peale või verandale 4–5 küünaldega laternat. Selline massiga löömine annab tulemuse, tekitades jõulutunde veel enne, kui oled üldse üle ukseläve astunud.

Vanaema jõuluehted

Kui sa oled saanud õnnelikuks vintage-jõuluehete omanikuks, siis me õnnitleme sind. Sellist kuuske pole mitte kellelgi teisel.

Võta kingituste pakkimist tõsiselt

Ära oota sel aastal kaubanduskeskuse pakkimisjärjekorras, vaid paki kingitused ise. Ja kui teie peres on traditsioon, et jõuluvana palub päkapikkudel kingitused salaja kuuse alla toimetada, kus need terve päeva ootavad, siis mine seekord nende pakkimisega veidi üle piiri. Kingitused võivad olla ju osa ruumi kaunistustest! Lisa pakkidele kaunistusi ja lipse – pole vaja end tagasi hoida.

Pikad valged küünlad

Oijah, küünlad… Kui sa oled meie blogi pidev lugeja, siis tead juba, kui väga meile küünlad meeldivad, ja pole paremat aega nende põletamiseks kui jõulud. Manitseme sind muidugi ettevaatlikkusele, et sa küünlaid liiga ära ei dekoreeriks, sest õnnestus paraku ei hüüa tulles.

Kui aga oled hoolikas, siis võid küünlaid põletada nii palju, kui su perekond välja kannatab.

Pakume välja, et sa sel aastal pontsakaid ja suuri värvilisi küünlaid ei kasuta, vaid kaunistad oma kodu vaid valgete pikkade ja sihvakate küünaldega nagu vanasti. Küll see võib kena olla!

Pane jõulupuu korvi või ämbrisse

Kui sulle meeldib väiksemat sorti jõulupuu, siis võid selle sel aastal koos jalaga kenasse punutud korvi või ämbrisse torgata.

Eksponeeri jõulukaarte

Kui sul on selline seinapind, kuhu saad kaardid üles riputada, siis tee seda. Tee kaardinurka väike auk, seo pael külge ning riputa üksteise kõrvale üles.

Kaunista kamin ära

Kui sul on kodus kamin, siis sea seegi jõuluehtesse näiteks pisikeste jõulutulede abil.

Jõulupuu asemel

Kui sa suure kuusega või isegi okkaid mitteajavate kuuseokstega jamada ei taha, siis võid tuua metsast mõned raagus oksad ning panna need põrandavaasi. Neile saab samamoodi ehteid külge riputada ja tulemus on väga kena.

Kas sa said siit mõne idee? Kindlasti said! Meile hakkas see viimane nii väga meeldima, et meil tuleb vist sel aastal kaks jõulupuud.


Seotud artiklid