Reidi tee äärde kerkib 16,5 miljoniga esimene kaasaegne ärihoone

Bigbank andis EHC Lootsi OÜ-le Reidi tee äärde 12 000-ruutmeetrise kaubandus- ja büroohoone rajamiseks 16,5 miljoni eurose laenu.

EHC Lootsi OÜ finantsjuhi Kristi Auliku sõnul asub aadressil Lootsi 8 praegu kolm hoonet, kus on kokku ligi 6300 ruutmeetrit renditavat kaubandus- ja teeninduspinda. „Uus ärihoone tuleb praeguste paekivist hoonete juurdeehitusena, mille käigus suureneb rendipinna maht kokku 12 000 ruutmeetrini. Hoone renoveeritakse, säilitatakse olemasolev arhitektuur ja ehitatakse juurde kaubandus- ja büroopinnad,” selgitas Aulik.

Bigbanki ettevõtete panganduse üksuse juhi Aimar Roosalu sõnul on Tallinn suunanud liikluse järk-järgult Narva maanteelt Reidi teele, kust pääseb endisest märksa kiiremini nii kesklinna, Põhja-Tallinnasse kui Õismäele. „Reidi tee valmimine avas uued ärivõimalused ning piirkonda lisandub tulevikus uusi elu- ja äripindasid,“ ütles Roosalu.

„Sadama-ala on läbi aegade olnud väga populaarne kaubanduspiirkond, kus käib ka palju turiste. Uue ärihoone rajamine Lootsi 8 kvartalisse jätkab senist positiivset arengut sadamaga külgneval alal, kus asuvad näiteks Rotermanni ja Porto Franco kvartal. Lootsi 8 rendipindade vastu on juba praegu suur huvi,“ ütles Roosalu.

„Bigbanki jaoks on EHC Lootsi OÜ-ga 16,5-miljonilise laenulepingu sõlmimine oluline samm büroopindade finantseerimise turuosa kasvatamisel,“ lisas Roosalu.

EHC Lootsi OÜ haldab 2012. aastast Lootsi 8 aadressil asuvaid äri- ja kaubanduspindasid, mille juurdeehituse käigus rajatakse neli maapealset korrust ja maa-alune parkla. Hoone ehitus on alanud ning selle valmimistähtaeg on 2023. aasta märts. Hoone arhitektuurilise lahenduse tegi Tormi Sooväli arhitektuuribüroo ning selle rajab Tallinna Ehitustrust OÜ.

Rajatava pinna üürimise eest vastutab müügipartnerina UUS MAA | CAPITAL kinnisvarabüroo eesotsas maakler Leena Kreitner´iga.


Seotud artiklid