Reterra Estate alustas Raemõisa elamukvartali teise etapi ehitusega

Rae valda rajatav Raemõisa uusarenduse esimesed kolm kortermaja antakse aprilli lõpus uutele elanikele üle ning kinnisvaraarendaja Reterra Estate alustas märtsi alguses teise etapi ehitusega.

Kolmeminutilise autosõidu kaugusel Tallinna linna piirist kerkivasse Raemõisasse asub sellel kevadel elama ligi 200 uut elanikku, esimeses etapis ehitatud 3 maja 73 korteriga saavad peagi valmis. Teist etappi alustati märtsi alguses kahe kortermaja ehitusega. Järgmised 46 korterit valmivad 2024 kevadel. Kokku on planeeritud Raemõisa elamurajooni ligi 300 korterit.

Reterra Estate müügiarendusjuhi Kaspar Markuse sõnul üle 30% teise etapi korteritest on juba müüdud, mis vaatamata mõnevõrra keerulisele turuolukorrale tähendab seda, et Raemõisasse rajavate kodude asukoht, miljöö ja kvaliteet on tabanud õiget sihtrühma.

„Rae vald on väga edumeelne, nooruslik ja kiiresti arenev vald, mille elanike arv kasvab jõudsalt. Loome sinna kodusid just neile, kes hindavad kõrgelt loodust, rohelust ja privaatsust ent samal ajal vajavad head infrastruktuuri, mugavat ligipääsu ja Tallinna lähedust,“ kommenteeris Kaspar Markus.

Raemõisa elamukvartali ehitaja Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos kinnitas, et kvaliteetne elamuarendus ei peatu ja mõistliku hinnaga ning hea kuvandiga arendaja müüb hästi. „Ehitaja poolt vaadates kasutame Raemõisas, nagu ka Tartus Lumina Kodusid ja Raadimõisa elamuid ehitades, voogehitust. See tähendab, et ehitustempo on mõistlik, me saame liigutada sama liiki töid järgmisse majja ja tööde juhtimine on kiirem. See mõjutab nii valmimise kiirust, kvaliteeti kui ka pakutava taskukohasust,“ lisas Roos.

Raemõisa elamud on kujundatud koostöös PIN Arhitektidega, majades on kahe- kuni viietoalised korterid ja kõikidel korteritel on rõdu või terrass. A-energiaklassi hooned on varustatud päikesepaneelidega. Raemõisa uusarendus on energiatõhus ning toob endaga kaasa väiksemad haldus- ja ülalpidamiskulud. Majade vahele on arvestatud piisavalt ruumi, mis tagab elanikele privaatsuse, aga ka mängu- ja puhkealad ning mugavad parkimisvõimalused. Lähedal asuv kergliiklustee soodustab liikumist nii jalgsi kui rattaga.

Piirkonnas on mitmeid koole ja lasteaedasid, sportimisvõimalusi ja vaba aja veetmise võimalusi. Raemõisa asub kõigest 3,5 km Tallinna linnapiirist ning on Tallinn-Tartu maanteelt kergesti ligipääsetav.


Seotud artiklid