Roseni Majas on üürilepingutega kaetud üle 50 protsendi pindadest

Tallinna Rotermanni kvartalis valmivas Roseni Majas on hetkeseisuga sõlmitud tulevaste üürnikega lepinguid juba üle pooltele pindadest. Sügisel kolivad Roseni Majja advokaadibüroo Ellex Raidla, audiitor- ja õigusbüroo KPMG, naha- ja ilukliinik Medemis Clinic ja finantsettevõte PrismFP Analytics. 

Otse Tallinna südamesse, aadressile Ahtri 4 kerkiv Roseni Maja on kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega moodne büroohoone. Hoone esimesele korrusele on kavandatud äripinnad ning ülemistele korrustele büroopinnad. Hoone suletud brutopind on 15 150 m². Hoone projekteerisid arhitektibürood EVATA ja Siim & Põllumaa ning sisekujunduse lõi ARS Projekt. Roseni Maja partner üürnike leidmisel ja lepingute sõlmimisel on rahvusvaheline kinnisvaraettevõte Colliers.

Roseni Kinnisvara OÜ juhataja Peeter Küti sõnul on Roseni Maja rajamine pikalt planeeritud ja hoolikalt kaalutletud samm, mille tulemusel valmib Tallinna kesklinna uus esindusliku arhitektuuriga kaasaegne büroohoone. „Roseni Majas on saavad kokku kõrgeklassiline arhitektuur, erakordne asukoht, energiasäästlikkus ning premium-büroopinnad. Tegemist on hästi nähtava hoonega väga heas asukohas, populaarses Rotermanni kvartalis, mis on üks kiiremini ja terviklikumalt arenevaid piirkondi Tallinnas. Roseni Majja on lihtne ligipääs, olemas on mugavad parkimiskohad nii üürnikele kui ka hoone külastajatele, kes saavad lühiajaliselt parkida hoone ees,“ selgitas Kütt.

Uus hoone pakub üürnikele ning külastajatele silmailu mitte ainult väljast, vaid ka seestpoolt. Hoonet läbib kuuenda korruseni ulatuv klaasseinte ja -katusega aatrium, mis toob palju päevavalgust ja hingamisruumi. Samas on hoones kasutud tänapäevaseid tehnilisi lahendusi, mis muudab selle võimalikult energiasäästlikuks. Tegu on A-energiaklassi ärihoonega, kus on nii päikeseelektrijaam, elektriautode laadimiskohad kui ka jalgrattaparkla.

„Sel sügisel valmiv Roseni Maja loob unikaalse võimaluse ettevõtetele, kelle jaoks on oluline omada bürood südalinna prestiižses asukohas. Hoonel on ülihea ligipääsetavus ja nähtavus. Hoone arhitektid on paigutanud 1700-ruutmeetrise korruse pinnaga büroohoone selliselt, et aknaalust töökohta jagub väga paljudele. A-energiaklassi hoone koos toetava päikesepargiga aitab täna eriti väärtuslikku energiat säästa. Funktsionaalse planeeringuga ärihoone pakub tulevastele üürnikele mugavaid parkimisvõimalusi mahukas maa-aluses parkimismajas koos elektriautode laadimiskohtadega ning lisaks ka turvalist jalgrattaparklat,“ kommenteeris Colliersi juhtivpartner Avo Rõõmussaar ja lisas, et Rotermanni kvartal, kus asub Roseni Maja, on ettevõtete poolt väga soositud tänu mitmekesisele keskkonnale ning see on ilmtingimata üks parimatest kohtades Tallinnas, kus tööl käia.

Roseni Maja asub Tallinna südames vanalinna, sadama ja Viru väljaku vahele jäävas Rotermanni kvartalis, mis on ajalooliselt oluline piirkond – Viru väljakul ristusid juba 19. sajandil Tartu, Narva ja Pärnu maantee, see on ka Tallinna ametlik keskpunkt. Rotermanni kvartalis on ajalooväärtuslikke hooneid pea sama tihedalt nagu Tallinna vanalinnas. Rotermannis on harukordne võimalus veeta kvaliteetaega vaiksemas ja väiksemas linnaruumis, avastades nii igapäevasele kui ka valitud maitsele kauplusi, söögikohti, veinitube. Eripärane linnak, mis on koduks paljudele oma ala juhtivatele ettevõtetele ja asutustele, asub sadama A-terminalist ca 1 km, B-terminalist ca 900 m ja Viru hotellist/keskusest 200 m jalutuskäigu kaugusel.

Roseni Maja sarikapidu on plaanis tähistada juba jaanuaris ning üürnikud saavad kolida sisse alates käesoleva aasta sügisest.


Seotud artiklid