Tallinna kesklinna ärihoone Narva mnt. 7a tegi läbi uuenduskuuri.

Thamme Villa on ainulaadse ja ajastutruu arhitektuuriga väikeelamu Tallinna südalinnas, aadressil Mardi 3. Puidust hoone läbib põhjaliku renoveerimise, mille käigus säilitatakse maja ajalooline autentsus, kuid sealjuures viiakse läbi kõik põhjalikud uuendused, et luua mugavad ja moodsalt tänapäevased linnakodud.

Müügile on tulemas vaid 10 omanäolist kahe- kuni viietoalist korterit, millest kaks asuvad villa rohelises siseõues unikaalses paekivist hoovimajas.  

Siinne loodav elukeskkond on erilisel paradoksaalsel moel justkui väike oaas oma isikliku kinnise hoovi ja armsa salaaiaga keset südalinna kõrgeid torne, energilist elurütmi, dünaamilist linnakultuuri ning mitmekülgseid võimalusi. Ümbruses on hinnatud koolid (Tallinna Reaalkool, Tallinna Inglise Kolledž, Tallinna 21. Kool, Kadrioru Saksa Gümnaasium), lasteaiad (Mardi Lasteaed, Tallinna Unistuste Lasteaed, Liivamäe Lasteaed), spordiklubid ja pargid.

Väljavõte Mardi 3 originaalprojektist

Thamme Villa on saanud oma nime Eesti ühe hinnatuma arhitekti Johann Nicolai Thamme järgi, kes sündis 1834. aastal Tallinnas ja lõpetas Peterburi Kunstiakadeemia 1860. aastal. Alates 1872. aastast töötas ta Tallinnas arhitektina, kus projekteeris palju hooneid vanalinnas ja südalinnas, millest suur hulk tänaseni säilinud ja muinsuskaitse all.

Historistlik neorenessansi elementidega Thamme Villa valmis 1885. aastal.  Hoone fassaadide põhikompositsioon on rõhutatult sümmeetriline, proportsioonikäsitlus lähtub klassikalisest kiviarhitektuurist. Kõigil neljal nurgal on neorenessanss-arhitektuurile omane, kuid puithoonete puhul harva esinev mezzanine-korruse taoline laia karniisiga pooltorn. Thamme Villa hoone oli omal ajal üks suuremaid ja esinduslikumaid puitmajasid piirkonnas.

Arhitektuuriajalugu on leidnud põneva peegelduse tänapäevas ning Thamme Villa ümberehituse on kavandanud AB Ansambel meeskond samavõrd tunnustatud arhitekti Toivo Tammiku juhendamisel.​

Eelmüük on alanud, registreeri huvi!


Seotud artiklid