Sisekujundaja soovitab : Mida me saame endale praeguste hindade juures lubada

Kiire elutempo ja elukalliduse kasv on muutnud korteri remontide ja sisustamise eelarve koostamise väljakutseks. Huvitaval kombel näitab Statistikaameti uuring, et 60% Eesti elanikest plaanib lähema viie aasta jooksul teha oma kodus renoveerimistöid. Kevad on aeg, mil paljud inimesed tunnevad suurt soovi teha oma kodus uuendusi, kuna soojemad ilmad ja päikesepaiste toovad kaasa positiivseid muutusi meie enesetundes. Olgu tegu kasutatud korteri või uusarendusega, soovib igaüks meist muuta selle omanäoliseks ja isikupäraseks, et tunda ennast oma kodus veelgi paremini.

Nõu sisekujundajalt / asjad mida meeles pidada

Me Altero laenude meeskonnaga otsustasime pakkuda teile parimat nõu kodu renoveerimisel. Sel eesmärgil pöördusime oma valdkonna eksperdi – meie enda sisekujundaja Berit Kirs’i poole ettevõttest BK Design OÜ bkdesign.ee, kes jagab teiega oma väärtuslikke kogemusi ja soovitusi. Siin on viis asja, mida peaksite kodu renoveerimisel meeles pidama:

Planeeri pikaajalisi ja lisaväärtusi pakkuvaid lahendusi

1. Kodu renoveerimisel tasub mõelda, kuidas tagada remondi- ja sisustus investeeringute kestvus ja kinnisvara väärtuse kasv. Põhjalikult läbimõeldud lahendused aitavad vältida topelt ümberkorraldusi ja muuta renoveerimine pikemas perspektiivis heaks investeeringuks.

Näiteks soetades endale 3 toalise väikese korteri, saab selle ümber kujundada mõnusalt avaraks kahe-toaliseks elamiseks või ehitada hoopis juurde suurem vannituba koos saunaga.

Prioriteetide seadmine: pere vajadused ja kvaliteetsed materjalid

2. Renoveerimisel mõelge, millised lahendused vastavad kõige paremini teie pere vajadustele. Materjalide ja sisustuse valikul pidage silmas nende kvaliteeti ja kestvust. Näiteks laste ja koduloomadega elamise puhul tuleks mõelda põrandakattematerjali valikute peale ja siinkohal tuleb küsida nõu oma ala asjatundjatelt.

Vali neutraalsed ja ajatud kujundused

3. Hea sisekujunduse aluseks on heledates, neutraalsetes ja soojades toonides materjalide valik, mis ei põhjusta ruumis väsitavaid efekte. Kvaliteetne mööbel on oluline, eriti köögimööbli ja sisseehitatud kappide puhul, mis peaksid jääma ajatuteks ja sobima ka mitmete aastate pärast.

Tööta koos sisekujundajaga parima ruumikasutuse saavutamiseks

4. Sisekujundaja oskab välja mõelda ruumide otstarbe ja leida erinevate niššide või eritellimusmööbli abil huvitavaid lahendusi. Planeeringu ja kontseptsiooni olemasolul on lihtsam koostööd teha remondimeestega, kuid mõnel juhul võite ka ise renoveerimistöid teha.

Leia tasakaal esteetika ja funktsionaalsuse vahel

5. Enne investeerimist uude mööblisse, nagu diivanitesse, tasub hinnata kinnisvara hetkeseisu ning keskenduda seinte, lagede, põrandate, ventilatsiooni, soojuse ja niiskuse probleemidele. Ühe ruumi renoveerimisel korraga võib saavutada parema tulemuse, keskendudes kvaliteedile.

Loodame, et need nõuanded aitavad teil kodu renoveerimisel teha parimaid valikuid. Kui kaalute sisekujundaja palkamist, siis meie soovitus oleks kindlasti pöörduda professionaalse eksperdi poole. Nad aitavad teil luua kodu, mis on nii funktsionaalne kui ka visuaalselt kaunis, tagades samas kvaliteetse töö ja investeeringute kestvuse.

Renoveerimisideed sinu eelarvele vastavalt

Renoveerimisprojekti planeerimisel on oluline määrata eelarve ja jagada vahendid erinevate ülesannete vahel targalt. Siin anname sulle mõned inspireerivad ideed ja soovitused renoveerimisprojektideks erinevate eelarvetega: 10 000, 15 000 ja 20 000 eurot.

3.1. Renoveerimine 10 000€ eelarvega – väikesed, kuid mõjusad muutused:

Selle summa juures võiksid keskenduda ühele ruumile, näiteks vannitoale. Vannitoa renoveerimise puhul on oluline läbi mõelda, mida soovid uues ruumis näha – kas vanni või dušinurka? Kui otsustad 10 000 euro suuruse eelarvega keskenduda ühele toale, siis uuenda seinad ja põrandakate. Ka väikestel visuaalsetel muudatustel on suur mõju – lisa värskust toataimedega, vaheta kardinaid, tekstiile või vaipa. Uute aksessuaaridega muudad interjööri veelgi kaunimaks.

3.2. Renoveerimine 15 000€ eelarvega – kaks tuba korraga:

Selle eelarve puhul võid juba keskenduda kahele ruumile või vahetada suuremat mööblit korteris, näiteks köögimööbel koos tehnikaga. Vannitoa renoveerimisel on võimalik vanu plaate värvida üle mikrotsemendiga, et saavutada uus ja stiilne tulemus. Vana plaadi eemaldamine ja uue plaadi paneku raha kokkuhoiu saad rakendada kuskil mujal korteris. Samuti proovi värskendada mööblit uue värviga, et luua uus ja kaasaegne mulje.

3.3. Renoveerimine 20 000€ eelarvega – suurejoonelised plaanid:

Sellise eelarvega saad 2-3 toalises korteris teha põhjaliku remondi koos vajaliku uue mööbli ja torustiku vahetusega. Mõtle sisseehitatud mööblile ja kodumasinate ostmisele. Suurepärane investeering oleks ka individuaalprojekti järgi korteri kujundus, mis muudab sinu kodu tõeliselt eriliseks.

Kuidas renoveerimisprojekti rahastamist käsitleda

Selleks, et teha parimaid otsuseid oma renoveerimisprojekti rahastamisel, on oluline mõelda läbi järgmised sammud:

a. Oma krediidivõimekuse ja laenu tagasimakse võime hindamine

Enne laenutaotluse esitamist pead hindama oma krediidivõimekust ja tagasimakse võimet. Selleks vaata üle oma sissetulekud, kulutused ja finantskohustused ning tee kindlaks, milline laenusumma ja maksegraafik oleks sulle sobiv.

b. Erinevate lennupakkumiste võrdlemine platvormide nagu Altero.ee abil

Uuri erinevate laenuandjate pakkumisi ning võrdle intressimäärasid, lepingutingimusi ja kulusid. Platvormid nagu Altero.ee aitavad sul leida parima laenupakkumise vastavalt sinu vajadustele ja finantsolukorrale.

c. Vastutustundliku otsuse langetamine põhinedes oma finantsseisule

Lõpliku otsuse langetamisel arvesta oma praeguse finantsseisuga ja vali laenuandja, kes pakub sulle kõige soodsamaid tingimusi. Püüa valida laenusumma, mis ei sea sind ebamugavasse olukorda, ja hoia silm peal oma finantsolukorral, et laenu tagasimaksmine kulgeks probleemideta.

Järgides neid samme, saad renoveerimisprojekti rahastamisel teha vastutustundlikke ja kaalutletud otsuseid, mis toovad sulle pikas perspektiivis kasu.

Kokkuvõte

Renoveerimisprojektid võivad olla üheaegselt põnevad ja keerulised, kuid läbimõeldud planeerimine, heade nõuannete järgimine ning finantsiliselt vastutustundliku otsuse tegemine aitavad tagada suurepärase tulemuse. Käesolevas blogipostituses jagatud teave aitab teil keskenduda oma pere vajadustele ja eelarvele, valides samas kvaliteetsed materjalid ja lahendused, mis muudavad teie kodu visuaalselt kauniks ja mugavaks.

Ärge kartke kasutada professionaalsete sisekujundajate abi, kes aitavad teil leida parimaid lahendusi vastavalt teie eelarvele ja soovidele. Ärge unustage rahastamisvõimalusi uurida, et teha kindlaks parim viis oma renoveerimisprojekti finantseerimiseks, mis sobib teie finantsolukorrale.

Lõpetuseks, olenemata teie renoveerimisprojekti eelarvest, on parimaid tulemusi võimalik saavutada põhjaliku planeerimise, tarkade valikute ja heade nõuannete abil. Nii saate luua oma unistuste kodu, mis pakub teile ja teie perele rõõmu pikaks ajaks.


Seotud artiklid