Suurepärased ideed, mida teha sügisel kodus

Kodu on meie kindlus, kus on alati hea olla, ent tihtipeale kostub nii laste, noorte kui täiskasvanute suust üks ja sama lause: „Mul on igav!“ Mõnikord lihtsalt ei tea, mida kodus viibides oma ajaga pihta hakata. Sügiseste tormidega on kodus olemist ja peamurdmist hulga rohkem. Kui endal on ideed otsa saanud, leiad ehk siit abi.

Millal sa viimati uut retsepti katsetasid?

Tubane piknik on hea viis, kuidas muidu tavaline söögiaeg huvitavamaks muuta ning seda pole ka keeruline ette võtta. Lihtsad snäkid, mida saab kas poest osta või ise kiirelt valmistada, on suurepärane valik. Piknikulinaks sobib nii laudlina kui ka tekk. Istumise aitavad mugavamaks muuta diivanilt võetud padjad. Atmosfääri loomiseks sobivad küünlad ning miks mitte otsida Youtube’st metsahäältega video ja panna see taustaks mängima?

Rohkema vaba aja olemasolu on ka heaks ajaks, mil võtta ette uute retseptide proovimine. Katsetada võib nii lihtsamate retseptidega, kui võtta ette midagi tõeliselt keerulist. Vali välja mõni köök (Mehhiko, Itaalia, Jaapan, Egiptus, Prantsusmaa jne) ning katseta paari-kolme lihtsamat retsepti. Kes teab, äkki leiad selliselt lausa mõne uue lemmikretsepti.

Mäng on alati vastuseks

On põhjus, miks lauamängud on niivõrd kaua inimkonna meelt lahutanud. Need on põnevad, huvitavad ning aitavad aega mööda saata. Lauamänguturul avaldatakse iga aasta uusi põnevaid mänge. Nii kahele inimesele kui ka suuremale seltskonnale. Kui ei taha kulutada raha eraldi lauamängude ostmisele, on ka mänge, mis ei nõua rohkemat kui paberit ja pliiatsit. Kaks näidet on trips-traps-trull ning laevade pommitamine.

Kindlasti on kuskil sahtlis olemas ka kaardipakk. Otsi see üles ja võta ette klassikalised kaardimängud: linnade põletamine, pokker, valetamine, küüned, perekonna tola jne. Mida teha, kui sul ei ole kodus kaarte? Siis tuleb appi kasiino Supercasino. Lisaks kasiinodele on teisigi mänguvõimalusi: avasta erinevaid Eesti online kasiino mänguportaale või lae mõni mäng arvutisse. 

Aarete jaht? Miks mitte!

Siseruumides võib olla keerulisem aktiivselt aega veeta, ent mitte võimatu. Pallimängud võivad jääda ootama aega, mil saab uuesti õue minna. Youtube’s on aga rohkelt videosid, mille abil saab katsetada erinevaid spordialasid. Otsi näiteks jooga- ja tantsuvideosid või kui tahad midagi keerulisemat, keharaskusega tehtavate jõutrennide videosid. Ja kui sul on natuke rohkem energiat, pane kodus püsti panna täitsa enda takistusrada, mis keskendub tasakaalu harjutamisele.

Tahad midagi mängulist? Üks lihtne klassikaline variant on aarete jaht. Seda nii mängu ette valmistades kui ka aardejahti läbi viies. Aardejahi saab muuta põnevamaks mõne lihtsa nipiga. Näiteks võta aega, kui kaua aardejahi lahendamiseks kulub või sea nööridest eraldi takistusrada. Järgmise vihje kättesaamisel võib ülesandeks olla ka mingi väljakutse täitmine.

Vana hea klassika

Tänu interneti olemasolule on meie käeulatuses väga palju erinevat meelelahutust. Aga ka kõikide nende modernsete variantide juures on alati olemas vana hea klassika. Kas sa mäletad veel sõpradega tehtud filmiõhtuid? Miks mitte see uuesti ette võtta. Kausitäis popkorni ja üks, kaks või kolm head filmi, mida suurepärases seltskonnas vaadata. Valige näiteks lapsepõlve klassikud või filmid, mis on nii halvad, et on juba head.

Teine vana hea lahendus on raamatute lugemine. Isegi kui sa ei ole raamatuid ammu lugenud, leides õige teose, tõmbab see sind kindlasti endaga kaasa. Loo enda raamatuklubi – lugege kõik ühte raamatut ning hiljem saate selle üle arutleda. Või siis kodune lugemistund – kõik pereliikmed, olenemata vanusest, loevad selle ühe tunni jooksul raamatut. Kas siis luuleraamat, fantaasiakirjandus, elulooraamat või isegi koomiks. Kui tund aega täis, saab igaüks enda lemmikkoha välja tuua.

Jäädvusta hetked tuleviku jaoks

Ja lõpetuseks siis kodus veedetud aja piltideks muutmine! Me kõik oleme harjunud nutitelefonidega pea piiramatus kogustes pilte tegema. Aga millal sa viimati need fotod välja printisid? Nüüd on hea aeg pildistamine suuremalt ette võtta. Klassikalised ilupildid, kostüümidega naljapildid või ka igapäevaelu rutiinsete momentide jäädvustamine. Vali tehtud fotodest lemmikud, prindi need välja ja paiguta hiljem albumisse. Teine variant on koostada internetis fotoraamat, mis sobib ideaalselt raamaturiiulisse või öökapile.


Seotud artiklid