Tallinna kesklinna ärihoone Narva mnt. 7a tegi läbi uuenduskuuri

Tallinna sadama poolt hästi vaadeldav ärihoone Narva mnt. 7a rekonstrueeritakse ulatuslikult. Esimeses etapis uuendati esimene korrus koos fuajeega ja viies korrus.  Juunis saavad valmis neljas ja kuues korrus ning sügiseks ülejäänud osa majast. Ärikinnisvaraettevõte Colonna panustas nii hoone ökonoomsuse suurendamisesse, konstruktsioonide renoveerimisesse kui ka kaasaegsesse tippdisaini. Uuendatud hoone lisab kesklinna nõutud ärikinnisvara turule 6000 ruutmeetrit uueväärset büroopinda. Osa hoonest on üürnikega juba kaetud ja valmimisjärgus pindadele käivad aktiivsed läbirääkimised.

Colonna maakler Martin Sillandi peab just värskelt renoveeritud majade üürimist praegu kõige mõistlikumaks, kuna sealsed hinnad on pisut soodsamad võrreldes uute hoonetega, samas kvaliteedis need alla ei jää. „Sisuliselt jäid Narva mnt. 7a hoonest järgi vaid konstruktsioonid ja fassaad, kõik muu uuendati ja asendati kõige kaasaegsemate lahendustega,“ rääkis Sillandi.

Uuendatud on tehnosüsteemid, vahetatud välja elektri- ja ventilatsioonisüsteemid, rekonstrueeritud soojussõlmed ja tugevdatud hoone konstruktsioonid. „Töö tulemusena muutub maja ökonoomseks ja võimaldab soodsaid ülalpidamiskulusid. Ka hoone juhitavus on viidud uuele tasemele, mis tähendab, et iga üürnik saab hõlpsasti omale valida sobiva temperatuuri ja ruumides valitseb väga hea sisekliima. Lisaks on kõik aknad avatavad,“ rääkis Narva mnt. 7a ehitusjuht Ardo Kollo.

Maakler Martin Sillandi sõnul on mitmekesistunud töökorraldus suurendanud nõudlust väiksemate pindade järgi, kus oleks köök, tualett ja kõik muu vajalik olemas. Sellest lähtusime ka hoone ehitusel ja saame suuremate pindade kõrval pakkuda huvilistele ka kõikide võimalustega väiksemaid pindu, mida turul palju saadaval ei ole,“ rääkis Sillandi.

Värskelt valmivasse majja on oodatud ettevõtted ja teenusepakkujad erinevatelt aladelt. Näiteks tegutseb renoveeritud esimesel korrusel juba tantsukool ja iluteenuste pakkuja. Saadaval on veel üks eraldi sissepääsuga avar, kõrgete lagedega ning maast laeni tänavale avanevate akendega esimese korruse eksklusiivne pind ja uued pinnad maja järgmistel korrustel.

Allianss Arhitektide poolt loodud sisekujundus muudab maja avaraks, valgusküllaseks ja kaasaegseks. Fuajees asub mõnus vabaaja ala, kuhu avanevad äripindade klaasaknad, et päevavalgus liiguks läbi maja. Sishi disainerid täitsid maja üldalad taimedega ja lisasid ruumidesse värsket rohelust.


Seotud artiklid