Tallinna korterite müük on tõusutrendis

Tallinna korterite müük on tõusutrendis

Tänavu esimesel poolaastal müüdi Tallinnas 5259 korterit, mis on 35 protsenti enam kui mullu samal ajal. Pealinna korteri ruutmeetri keskmine hind kerkis aasta võrdluses kaheksa protsenti, analüüsib Baltimaade suurim kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti statistikat.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul oli tänavune kevad karantiinipiirangute osas eelmisega sarnane, aga kui mullu hangusid inimesed paariks kuuks ära, siis sel aastal seda ei juhtunud. „Tehingute arvu mõttes on aktiivne, aga mitte silmatorkavalt eriline aasta. Näiteks 2018. ja 2019. aasta esimesel poolaastal tehti korteritega pea samas suurjärgus tehinguid kui tänavu,“ ütles Vahter.

„Hetkel on tunda, et kuum ilm mõjutab ka kinnisvaraturgu ning inimesed surfavad rohkem rannas kui kinnisvaraportaalides. Sügisel peaks kinnisvaraturule jõudma suur hulk pensioniraha ja see võib olukorda muuta. Üldiselt on kõige parem stabiilsus ja mitte äkilised hüpped, mis kahandaks kodude kättesaadavust ja jätaks paljud inimesed turult eemale,“ ütles Vahter.

2021. aasta esimesel poolaastal tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 7160 ostu-müügitehingut, mis on 40 protsenti enam kui mullu. Tallinna korteri ruutmeeter maksis tänavu keskmiselt 2250 eurot, mis on mullusest kaheksa protsenti enam. Tänavu müüdi kalleim korter 1,1 miljoni ning mullu 890 000 euro eest.

2021. aasta esimesel poolaastal müüdi Tallinnas 230 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis on 105 võrra rohkem kui eelmisel aastal. Kalleim eramu müüdi tänavu 2,2 miljoni ning mullu 2,1 miljoni euro eest.

2021. aasta esimesel poolaastal müüdi 79 elamumaa krunti, mis on 2020. aasta sama perioodiga võrreldes 23 võrra rohkem. Tänavu esimesel poolaastal maksis kalleim krunt 1,9 ning mullu 1,6 miljonit eurot.

Lisainformatsioon:

Martin Vahter
1Partner Kinnisvara tegevdirektor
Mob: 51 32 543
martin.vahter@1partner.ee


Seotud artiklid