Tallinnas avatakse koroonakindlate klaastarudega restoran

Tallinnas avatakse esimene koroonakindlate klaastarudega restoran

Nordic Hotel Forum avab pärast 12,5 miljonit maksma läinud suurrenoveerimist Viru väljakule avaneva uue japandi stiilis ehk Jaapani ja Skandinaavia fusioonkööki pakkuva restorani Noho, kus on koroonaohu minimeerimiseks ka kaheksa klaastarudega “privaatsaali”.

Nordic Hotel Forumi juhi Feliks Mäguse sõnul avatakse täielikult renoveeritud hotell juba augusti esimesel nädalal. „Senise lobby baari laiendatud alal avatakse väga eripärane restoran Noho, kus Jaapani ja Põhjamaise köögi tippmaitsed valmistatakse külaliste silme all avatud köögis,“ ütles Mägus ja lisas, et Tallinna keskväljakule avanev restoran on suunatud peamiselt just kohalikele inimestele.

Noho uus peakokk on viimati Schlössle Hotels Groupi ja Stenhusi restorani peakokana töötanud Timofei Monahhov. „Noho kontseptsiooni ja menüü valmimist nõustas ka aastaid nii Jaapanis kui Skandinaavias elanud suur toidufänn Riho-Bruno Bramanis,“ ütles Mägus.

„Peale eksootilise köögi on Noho eripära tänavaalale paigutatud kaheksa 4-8-kohalist teistest külastajatest eraldatud klaasist ja soojendusega taru, mille disainis arhitekt Indrek Allmann,“ lisas Mägus.

Nordic Hotel Forumi juhi kinnitusel pandi nii restoranide kui kogu hotelli renoveerimisel eritähelepanu turvalisusele. „Ehitasime täielikult ümber ventilatsiooni- ja muud tehnilised süsteemid ning Nordic Hotel Forum on esimene hotell Eestis, millel on üle maja viirusetõrjeseadmed. Lisaks pakume külastajatele täiendava usaldusmeetmena Eestis loodud kaelaskantavaid õhupuhasteid Respiray, mis puhastavad UV-kiirguse abil 99 protsenti sissehingatavast õhust.

Nordic Hotel Forumis avatakse renoveerimise järgselt ka teine, peamisel just hotelli- ja konverentsikülalistele mõeldud uus restoran Nomel. Ettetellitud üritustele, hommikusöögi-, konverentsi- ja rühmatoitlustusele keskendunud restorani Nomel tagumises osas on ustega eraldatav ja kaminaga varustatud privaatne kohtumiste- ja söögisaal.

Nordic Hotel Forum jätkab koostöös Tallinna Keskkonnaameti ja Tallinna Mesinike Seltsiga hotelli katusel kuue mesitaru pidamisega. „Meie enda mett saab nautida hommikusöögi kõrvale otse meekärjest ning Nordicu nimest ja mee ladinakeelsest nimetusest mel on inspireeritud ka restorani nimi Nomel,“ lisas Mägus.

Nordic Hotel Forumi uuendamine teostati hotelli operaatori Nordic Hotels OÜ ja hoone omaniku ASi Kapitel koostööna. Hotelli uuendusprojekti koostas sisearhitektuuribüroo Artaku, hoone sisearhitektid on Kaire Kemp-Tišler ja Ea Andla ning ehitustööd teostas Merko. Hotelli sisustamisel kasutati palju Eesti disainerite kujundatud eritellimusmööblit. Hotelli renoveerimist toetas läbi ärimudeli muutmise meetme ka EAS.

Nordic Hotel Forum on sertifitseeritud Rohelise Võtme (The Green Key) hotell, jälgides jätku- ja keskkonnasäästlikust toetavaid standardeid.


Seotud artiklid