Teistmoodi jõulukingitused – üllatuslikud ja maitsvad

Oh, jõulud on ikka mõnusad pühad küll! Piparkoogilõhna on terve linn ja küla täis ning meile teadaolevalt on siin-seal juba päkapikkegi nähtud. Kui sa ei taha liiga pikalt oma mõnusa jõuluaja arvelt kaubanduskeskuses kinke jahtida ja oled selle asemel valmis oma kenas köögis toimetama, siis saad meilt mõned head mõtted, kuidas maitsvad jõulukingitused valmistada.

Just, tee sel aastal oma kingitused vähemalt osaliselt ise. See tähendab, et osta poest ilusaid säilituspurke või puidust karpe ja küpseta sinna sisse midagi maitsvat. Me lubame sulle, et su lähedastel on selliste kingituste üle topelt hea meel.

Makroonid – kõigi lemmikud

Arvatakse, et makroonide küpsetamine käib paljudele inimestele üle jõu, aga meie ei taha sellega nõus olla. Hea retsepti ja õpetuse korral ei ole see nii raske, kui esialgu tundub. Meie tegime oma makroonid selle video abil ning tulid välja küll. Hea eestikeelne õpetus on ka siin.

Kui oled makroonid valmis küpsetanud, pane need kenasse purki või karpi ja ongi sul maitsev kingitus olemas.

Kiiksuga piparkoogid

Jah, me teame, et piparkooke leidub ilmselt igas peres, aga kui sa lähened piparkoogiteemale väikse muigega suunurgas, siis saad sellised kingitused, mida kellelgi teisel ei ole.

Kui sa tead, et kingituse saajal on mõni hobi või nõrkus, siis valmista talle seda meenutavad piparkoogid. Näiteks õllesõbrale karbitäis õlletoope või koerapidajale purgitäis väikseid koerakonte.

Või tee lihtsalt lõbusad piparkoogid. Joonista näiteks piparkoogitüdrukutele bikiinid selga. Või kaunista oma piparkoogid nagu populaarsed emotikonid.

Magusad mandlid

Meil oleks küll väga hea meel, kui saaksime kingituseks ilusasse klaaspurki pakitud magusaid mandleid. Tead ju küll neid mandlikärusid, millest Tallinna vanalinnas mööda ei saa. Vot just selliseid mandleid me mõtlemegi. Ragne retsepti järgi saad endale need ise valmistada.

Mandlite pakkimiseks võid kasutada ka kenasid pruune jõupaberist kotte.

Mitut sorti trühvlid

Trühvleid on imelihtne valmistada ja me ei tea mitte kedagi, kellele need ei maitseks. Seega on nende valmistamine ja kinkimine kindla peale minek. Neli lihtsat ja kiiret retsepti leiad sellest videost. Trühvlid on kõige parem pakkida karbi sisse. Säti neile alla ka kena ports ilusat siidipaberit.

Vahvlid-vahvlid!

Neile krõmpsuvatele unistustele ei suuda mitte keegi ei öelda. Meie pugisime neid hiljuti jõuluturul ja napilt pääsesime tulema, ilma et oleks terve leti tühjaks ostnud.

Vahvlite pakkimiseks on mitu toredat viisi. Võid neile näiteks lipsukesed ümber siduda ja niimoodi karpi pakkida või siis hoopis läbipaistvasse purki pista.

Jõhvika-šokolaadiküpsised

Me peame sind hoiatama. Kui sa neid küpsiseid lisaks jõuluvana kotti pistmisele ka oma perele teed, on oht, et sa ei saa terve aasta jooksul enam köögist välja. Need on lihtsalt imemaitsvad ja neist on lihtne sõltuvusse sattuda.

Küpsiste pakkimiseks sobivad klaaspurgid, metallist topsikud, puidust karbid või mis iganes muud kenad nõud.

Lõbusat köögis toimetamist. Küpsetamise vahepeal vaata ilusa köögiga kodude pakkumisi siit>>.


Seotud artiklid