Terrass vajab hooldust!

Terrass tuleb meile meelde küll alles kevadkuudel ilusate ilmade ilmudes, kuid just siis ongi õige hetk sellele hindav pilk peale visata. Kas lauad on oma värvi kaotanud? Ehk on näha pinnal juba kerget pragunemist, mis tekib bakteritega kokkupuute tagajärjel. Enne kui mööbli terrassile viid, hoolitse oma terrassi eest!

Terrassi hoolduseks on hea vahend õli. See kaitseb laudu suurepäraselt niiskuse, mustuse ja kulumise eest. Õli peale kandmine on lihtne ja sellega peaks toime tulema ka vähemkogenud inimese käsi. Sa saad valida läbipaistva või värviga laki. Enne, kui õli peale kandma hakkad, veendu, et oled eemaldanud kogu mustuse terrassilaudadelt. Heaks abivahendiks on sellisel juhul survepesur, mis viimsegi mustuse soonelise laua vahelt kätte saama peaks. Survepesuri puudumisel tulevad aga appi tavapärased põrandaharjad, vesi ja tolmuimeja.

Enne õli peale kandmist veendu, et terrass on täielikult kuivanud. Niiske puidu õlitamine ei anna soovitud tulemust. Ka õli segamisel ole korrektne, see tuleb segada täiel määral kas segamispulka kasutades või ämbrit piisavalt loksutades.

Kanna õli peale ühtlaste liigutustega. Vahel, sõltuvalt õli toonist ja värvi tumedusastmest, piisab ühest õlikihist. Kui aga sinu terrass nõuab kahte, siis lase laudadel kahe õlitamise vahel paar tundi kuivada. Lõpliku, kasutamiskuivuse, saavutab terrass umbes 12 tunni möödudes.

Kui sa aga pole kindel, kas sinu terrass on eelnevalt õlitatud ja millist vahendit selle täpselt kasutada, siis pildista ala ülesse ja ehituspoodides osatakse sulle kindlasti nõu anda!


Seotud artiklid