„Üüri, et osta“ teenus kui alternatiiv perekodu ostjale kaootilisel ajal

Kinnisvaraturule on saabunud huvitav aeg: ühelt poolt rõõmustab koduostjaid kinnisvarahindade langus, teiselt poolt on euribor tõusuteel ning pangad on laenukraane kinni keeramas. Koduostu planeerivad inimesed otsivad alternatiivseid võimalusi selleks, et elada oma kodus juba siis, kui pangalaenu sissemakseks raha ei ole veel lõplikult koos.

Kinnisvaraettevõtte Numai, kes pakub  „üüri, et osta“ teenust, täheldusel on mõnevõrra keerulisemas olukorras praegu just perekodu otsivad inimesed, kelle vajadus suurema elamispinna järele takerdub kõrgetesse intressidesse, suuremasse laenukoormusesse ning pankade ettevaatlikusse.

Siiski on ostja pigem soodsas olukorras: valik on lai, kodu valimisega kiirustama ei pea, hinna osas saab müüjaga suhteliselt edukalt läbi rääkida ning tänu „üüri, et osta“ teenusele, et pea tingimata koduostmise otsust edasi lükkama või veetma aastaid võõral pinnal, kus ei lubata üht, teist ja kolmandat ning kus ei teki oma kodu tunnet.

Üürihinnad on küll tulnud tagasi maa peale, kuid kodu otsivad pered puutuvad siin kokku hoopis teiste probleemidega. Näiteks pakutavate korterite seisukord jätab soovida, keeldutakse üürimast väikelaste või lemmikloomadega peredele, järsult kasvanud kommunaalimaksete taustal on motivatsioon oma kodu soetamiseks raha koguda oluliselt raskendatud.

Jätkuvalt valitseb turul hägune arusaam tuleviku väljavaadete ees: kuidas muutub ajapikku kinnisvara hind, millised nõudmised kehtivad ostja majanduslikule seisule tulevikus, kuidas paremini oma finantse planeerida jne.  Paljudele ei võimalda see piisavalt selgust, et kodu ostu korralikult planeerida.

Numai „üüri-et-osta“ koduostmise plaan on siin kindlasti abiks. Meiega valib ostja välja sobiva elamispinna, Numai ostab selle välja, seejärel üürides elamispinna kliendile, kes saab väljavalitud uude koju kohe sisse kolida, kodu oma maitse järgi sisustada ning maksta esialgu Numaile üüri, kogudes raha kodu väljaostuks või pangalaenu sissemakseks. Niiviisi teab ostja täpselt, mis hinnaga ta tulevikus oma vara välja ostab ning millised sammud peab ta tegema, et soovitud kodu ostuni edukalt liikuda.

Turule uudsust ja innovatsiooni toov Numai muudab koduomanikuks saamise teekonna selgemaks, mugavamaks ja tihtilugu ka kiiremaks. Näiteks selle aasta alguses sõlmis Numai kliendiga juba esimese ostu-müügi lepingu, mille koheselt sai esimene ettevõtte üüriklient oma kodu omanikuks. Üürikliendist koduomaniku staatuseni jõudis klient vaid poole aastaga!

Numai emafirma kogemus Leedus näitab seda, et „Üüri, et osta“ teenuse üürilepingu pikkus jääb keskmiselt 2,5 kuni 3-aastaseks, tavaliselt selle perioodi jooksul on ostja oma finantsküsimused lahendanud ning saab enda kodu päris omanikuks. Statistika näitab, et vajaliku sissemaksu kogumiseks kulub Numai kliendil kaks aastat vähem aega, kui traditsioonilisel viisil koduostu sooritaval inimesel, kes üürib võõrast elamispinda ja paralleelselt säästab.

Seega „Üüri, et osta“ teenuse eeliseid on mitu: sa ei pea mitu korda kolima vaid saad tehingu toimudes ja võtmete üle andes koju koheselt sisse kolida ja seda oma maitse järgi kujundama asuda. Sellega avaneb võimalus tunda end juba algusest peale koduomanikuna, mida tavapärasel, võõra inimese kodu üürimisel sugugi tunda ei saa. Lisaks ei pea kartma, et kuni sa oma rahalisi toiminguid korda ajad, saab keegi teine su leitud ning südamele armsaks saanud elamispinna omanikuks ja pead asuma taas uusi objekte läbi vaatama. Numai teenust saab kasutada ka uusarendusse kodu soetamiseks.

Artikli autor: Numai Eesti


Seotud artiklid