Uus-Järveküla elurajooni ehitus läheb maksma 34 miljonit eurot

Uus-Järveküla elurajooni, mille rajavad Rae valda ühiselt EfTEN United Property Fund ja Invego, ehitushanke võitis NOBE, lepingumaht on 34 miljonit eurot.

Uus-Järvekülat arendava Invego juhi Kristjan-Thor Vähi sõnul on ettevõttel ehituspartneriks valitud NOBEga head kogemused Tiskreoja, Tabasalu Kodu ja Luccaranna elurajoonide ehitamisel. “Kogemus üksi ei ole siiski määrav – NOBE tegi tõesti hea pakkumise, mis annab nii arendajale kui igale koduostjale tugeva garantii praegustes pehmelt öeldes veidi heitlikes turutingimustes,” rõhutas Vähi.

“See on meie fondi esimene investeering elukondliku kinnisvara arendamisesse Eestis, mistõttu jälgime iga verstaposti erilise huviga. Projekti kulg on siiani täpselt plaanidega koosõlas ja see teeb rõõmu,” selgitas EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla, kelle sõnul saab projekti kaasinvestoriks ka täna saada igaüks, kes soetab EfTEN United Property Fundi osakuid kasvõi 10 euro eest.

“Jagame Invegoga samu vaateid terviklike elukeskkondade rajamisel, kus rõhku pannakse tulevaste elanike mugavusele, kaunile ja funktsionaalsele arhitektuurile ning muidugi ehituse kvaliteedile, mille arvelt kompromisse ei tehta,“ ütles NOBE brändi all tegutseva Nordecon Betoon OÜ juhatuse esimees Mait Rõõmussaar.

Uus-Järvekülla rajatakse kokku 149 ridaelamukodu ja 16 paarismajakodu. Ehitustöödega on kavas alustada käesoleva aasta kevadel, esimesed kodud valmivad aasta hiljem 2023. aasta kevadel ja kogu lõplikult valmib elurajoon 2024. aasta jooksul. Uus-Järveküla elurajooni projekteerib PIN Arhitektid. Ridaelamukodude hinnad algavad 269 900 eurost. Rohkem infot leiab aadressilt www.uusjarvekula.ee

EfTEN Capital on suurim ärikinnisvarafondide valitseja Balti riikides. EfTEN Capitali hallatavate varade maht on 1 miljard eurot ning kokku juhib EfTEN Capital seitset kinnisvarasse investeerivat fondi. Ettevõttel on esindused kõigis kolmes Balti riigis ning kokku töötajaid üle 50 inimese.

Invego on Eesti juhtiv terviklike elurajoonide arendaja, kelle käe all on valminud Uus-Järveküla läheduses asuv Vana-Peetri elurajoon ning hetkel on valmimisel Tiskreoja, Tabasalu Kodu ja Luccaranna elurajoonid. Viimase viie aasta jooksul on ettevõte rajanud Tallinna ja selle lähiümbrusesse kodud enam kui 500 perele.


Seotud artiklid