Uus-Veerenni kvartalis sügisel tööd alustav lasteaed tähistas sarikapidu

Merko rajab Uus-Veerenni elukvartalisse uue ja kaasaegse lasteaia, mis valmib 2023. aasta suvel. Aadressil Tiiu 8 asuvas hoones alustab septembrist tööd Kalli-kalli Uus-Veerenni lasteaed.

„Uus-Veerenni kvartal areneb jõudsalt ja saab koduks umbes sama paljudele inimestele, kui on elanikke Raplas. Kodulähedane lasteaed pakub lastega peredele olulist lisamugavust,“ kinnitas Uus-Veerenni kvartali arendusjuht Alar Toomik. „Koduostjatele on väga oluline, et hooneid ümbritsev elukeskkond oleks terviklikult läbi mõeldud ja arvestaks igapäevaelu vajadustega. Arendame Uus-Veerennit nii, et lisaks kvaliteetsetele kodudele saab meie klient oma kodu lähistelt ka mugava linnaruumi ja hädavajalikud teenused,“ lisas Toomik.

Maja täiskõrguse saavutamist tähistav sarikapärg toodi alla lasteaiahoonelt, milles avab septembris uksed pikaajalise kogemusega Kalli-kalli lasteaia Uus-Veerenni filiaal. Uus ja kaasaegne lasteaiahoone on mõeldud ligikaudu 150 lapse jaoks – avatakse neli hoiurühma pere kõige väiksematele lastele ja kuus lasteaiarühma, välitegevuste jaoks on hoone juures eraldi õueala. Eestikeelsete rühmade kõrval planeeritakse avada ka ingliskeelne rühm, inglise-eesti ja prantsuse-eesti keelekümblusrühm ning Montessori rühm.

„Kalli-kalli Uus-Veerenni saab olema elukvartali kogukonnakeskus, kus pakume lisaks lasteaiale palju erinevaid peredele mõeldud teenuseid – mitmekesist huviringide valikut nii lastele kui ka täiskasvanutele, laste sünnipäevade pidamise võimalust, suvelasteaia teenust ning linnalaagreid,“ selgitas avatava lasteaia kontseptsiooni Kalli-kalli tegevjuht Signe Suurväli.

Uus kahekorruseline lasteaiahoone ja selle juurde kuuluv õueala piirneb Merko rajatud Uus-Veerenni pargiga. Piirkonnas oodatud lasteasutus on loodud eelkõige Uus-Veerenni kvartali elanike mugavuse jaoks, kuid vabade kohtade olemasolul pakub see võimalusi ka teistele piirkonna peredele ja lastele.

Uus-Veerenni on Tallinna kesklinna suurim terviklik elamuarenduse ala, mis paikneb Veerenni, Vana-Lõuna ja Tehnika tänavate vahel. Etapiviisiliselt valmivas ja kogupinnalt umbes 12 hektari suuruses kvartalis saab olema ligi 50 eluhoonet.

Tänaseks on elanikud kolinud sisse 26 hoonesse ja valmimisjärgus on 12 hoonet. Hiljuti valmis Uus-Veerenni kvartalis 8500 ruutmeetri suurune avalik park koos mänguatraktsioonide, linnaruumi elavdavate skulptuuride, puhkeala ja lugemisnurgaga. Lisaks sel suvel valmivale lasteaiale on edasistes plaanides ka ärihoone rajamine.

Vaata kvartali infot ja Uus-Veerenni kodusid siit merko.ee/veerenni.


Seotud artiklid