Kuidas kaunistada jõululaud

Jõululaua katmine ei erine oma põhimõtetelt just väga teistest õhtusöökidest, küll aga saab sellisel laual oma fantaasiat rohkem ära kasutada ja erinevate detailidega selle tõeliseks silmailuks teha. Vaata järgi, mis ühel moodsal jõululaual kindlasti olema peaks:

LINIKUGA VÕI LINIKUTA

Tavapäraselt on viisakas lauale linik asetada ja seda ka jõuluõhtul. Kui aga sinu kodus kaunistab söögituba mõnusast vanutatud puidust söögilaud, siis sellistel juhtudel annab laua “paljaks” jätmine kogu üldmuljele ilu juurde, mitte ei röövi seda. Küll aga võiks siiski kasutada kohakatteid, et väärtuslik puit rikutud ei saaks kui mõni väiksema tegelase mandlipiima klaas ümber peaks minema.

Liniku puhul võid kasutada seda, mis su muu stiiliga kokku läheb. Punast või rohelist või hoopiski midagi sellist, mis sobib igal juhul, need on näiteks  linased linikud ja alati sobivad valged laualinikud.

NOAD JA KAHVLID

Võta kasutusele oma mitte kõige igapäevasem komplekt, sest neid kasutades lisad õhtusöögile veel enam erilisust!

Laua katmisel anna lastele ette meie poolt ette valmistatud juhend. Nii õpivad nad juba varakult lauda õigesti katma ja söögiriistu õiges järjekorras kasutama. Sedamoodi toimides annad neile tugeva aluse edaspidiseks eluks ja julguse õhtusöökidest korrektselt osa võtta!

KOHAKAARDID

Kohakaarte võid kasutada ka siis, kui sööte vaid oma pisikese perega. Ka see väikene liigutus võib muuta teie õhtusööki tavapärasest tundmatuseni. Lauakaartide puhul võid olla väga loominguline ja teha need täpselt nii nagu ise tahad! Või siis ajapuuduse tõttu lasta hoopil lastel midagi välja mõelda.

SALVRÄTIKUD

Võid kasutada nii paberist variante kui ka natukene loodussõbralikumaid ja silmale käele mõnusamaid- tekstiilist salvrätikuid. Nende voltimise tehnikaid leiad rohkelt internetist, kuid võid alati need ka meie lemmikus stiilis- kuuse moodi kokku voltida.

DETAILID

Muude kaunistustena lisa lauale kas kuuseoksi, männiokkaid, käbisid, jõuluehteid, piparkooke või mida iganes muud, mis sinu perele jõule sümboliseerida võiks. Ära unusta lisamast ka küünlaid, mis teiste tulede hämaraks keeramisel seda õiget maagilisust ja müstilisust juurde annavad.

Loe ka, kuidas jõulupuud valida >>


Seotud artiklid