Vaatamata keerulistele aegadele avab tuntud restoranipidaja uue koha Fahle kvartalis

Eesti tuntud restoranipidaja Joonas Koppel avab koos Mati Luhtiga sügisel uue restorani Fahle elu-ja ärikvartalis ning üürisid selle jaoks Fahle kvartalis kokku 500 ruutmeetrit läbi kahe korruse. Suvisel ajal lisandub restorani alale väliterrass.

Vaatamata keerulistele aegadele restoranimaastikul ja vähenenud turistide arvule usub Joonas Koppel, et hea restorani jaoks on alati ruumi. „Inimesed on valmis maitseelamuste jahil sõitma kohale ka teisest Eesti otsast ja tulema uutesse põnevatesse kohtadesse. Fahle piirkonna põnev restoranide kooslus toetab toidugurmaanide jõudmist siia,“ rääkis Koppel.

Restoran on pigem kallima hinnaklassiga ning suunatud inimestele, kes tulevad õhtustama, ärilõunale või korraldavad restoranis erasündmuse. Peakoka rolli võtab restorani üks asutajatest Joonas Koppel ja lubab klientideni erinevate maade köökide koosluses sündinud maitsed tuua. Restoran on plaanis avada septembri alguses.

Restorani stiili võrdleb Koppel skandinaavlasega kes kolis Aasiasse. „Menüüs kohtuvad skandinaavia puhtad maitsed, prantsuse tummisus, aasia vürtsid ja minu tehnilised vimpkad. Hakkame pakkuma 14-16 roalist menüüd, degustatsiooni menüüd koos sinna juurde sobiva joogivalikuga ning kolmekäigulist ärilõunat,“ rääkis Koppel.

Kuigi restorani nimi ja lõplik kontseptisoon otsivad alles täpset vormi on mõned elemendid juba teada. Restorani sisenedes hakkab külastajatele avanema vaade esimesel korrusel paiknevale avatud köögile, mis hakkab pakkuma külastajatele vaatemängulisi elamusi. Köögi ette tuleb laud, mille ääres saab istuda kuni 15 inimest teatrivaates köögi poole. Esimese korruse saali paigutatakse 2 suuremat ümarlauda, mille keskele tuleb keerlev lauaalus ja privaatsustunnet tekitavad diivan-boksid. Rõdukorrusel on võimalus täielikuks privaatsuseks. Paindlik sisekujundus ja ruumikas pind võimaldab teisel korrusel korraldada kuni 60 inimesele omaette seltskonna üritusi, konverentse ja koosolekud ilma, et peaks kogu restorani kinni panema. Rõdukorruselt avaneb kena vaade alla saali kuni õue välja.

Uue restorani loojatele Joonas Koppelile ja Mati Luhtile kuulub Eesti suuruselt neljas cateringfirma JAHH Catering. Praegu saab Jaanus Koppeli käe all valminud toite nautida Michelini soovitusega Mere 38 restoranis Võsul ja Restoran 38 Tallinna vanalinnas. Koppel on juhtinud ka restorane Puri, Paju Villa jt.


Seotud artiklid