Vektori äri- ja eluhoone projekteerib ja ehitab Nordecon

Vektori äri- ja eluhoone projekteerib ja ehitab Nordecon

Nordecon sõlmis ligi 38 miljoni euro suuruse lepingu ja alustab peatselt Tallinnasse, Pärnu maantee 137 kinnistule 200 nutikorteriga Vektori äri- ja eluhoone ehitamist.

Nordecon AS sõlmis lepingu Vektori arendaja, Triple Net Capital OÜ omandusse kuuluva P137 OÜ-ga. Lepingu kogumaht on ligi 38 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Kogu projekti ehitust finantseerib kodumaine LHV Pank.

Koostöö tulemusena kerkib 2023. aasta lõpuks Pärnu maantee 137 aadressile, Saku ja Kohila tänavate ristmikule mitmetasandiline esinduslik hoonetekompleks, millest saab uus maamärk südalinna ja linna tuiksoone kui ka Pärnu maantee äärse kvartali elavdamisel ning arendamisel. Seniste amortiseerunud tootmis- ja büroohoonete asemele kerkib tornmaja 16-korruselise ja 12-korruselise torniga 200 korteri ja 320 parkimiskohaga. Kokku 38 000 ruutmeetrit avarate panoraamvaadetega kortereid ning kõrgete lagedega kaubandus- ja büroopindu. Vektori arhitektideks on Mihkel Tüür ja Ott Kadarik ühes Kadarik Tüür Arhitektid meeskonnaga.

„Kinnisvaraarendus on paljuski majanduskasvu lakmuseks. Hea meel on näha, et just täna on õige aeg kõrgetasemelise arenduse algatamiseks Tallinnas,“ kommenteeris Nordecon AS juhatuse esimees Gerd Müller. „Vektor elu- ja ärihoone paistab silma ka teadliku suhtumisega keskkonnateadlikesse lahendustesse. Olgu selleks siis ulatuslik katuseaed või parema sisekliima tagamiseks igasse korterisse paigaldatav targa maja lahendus.“

“Vektori eesmärk on olla suunanäitaja nii sisult kui vormilt. Stiilse arhitektuuri ja asukoha kõrval on Vektori arenduse fookuseks kvaliteet, innovatsioon ja energiasäästlikkus. Sellise missiooni ellu viimiseks on vaja väga head koostööpartnerit, kes suudab realiseerida väga kõrgele seatud sihid,” ütles Triple Net Capital OÜ partner Andres Urb.

Vektoris on nii ühetoalisi kortereid kui 170-180 ruutmeetrised penthouse-tüüpi kortereid. Samas enamus kortereid on siiski 2 ja 3-toalised ülimoodsad korterid. Kõikidesse korteritesse harva kavandatud individuaalne jahutus, nutikodu lahendus ning hoone keskosas, parkimismaja katusel on 1500 ruutmeetri suurune rikkaliku haljastusega katuseterrass. Pooltel kogu hoone parkimiskohtadest on elektriautode laadimispunktid, olemas on ka rattaparkla.

Hoone projekteeritakse vastaks LEED GOLD sertifikaadi nõuetele (Leadership in Energy and Environmental Design). LEED on maailmas enim kasutatav roheliste hoonete hindamissüsteem. Tegemist on rahvusvahelise sertifikaadiga, millega tunnustatakse hooneid, mis järgivad projekteerimisel, ehitamisel ja opereerimisel keskkonna säästu ja säästva arengu põhimõtteid. Sertifitseerimisprotsess on käimas, sertifikaat väljastatakse peale hoone valmimist.

 

Nordeconi kontsern (www.nordecon.com) hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Rootsis, Soomes ja Ukrainas. Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni 2020. aasta konsolideeritud müügitulu oli 296 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab hetkel tööd ligi 710 inimesele. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud Nasdaq Tallinna Börsi põhinimekirjas.

Triple Net Capital (www.triplenet.ee) on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarenduse ettevõte, mis arendab terviklikke eluskeskkondi koos ümbritseva taristu ja avaliku ruumiga. Suuremad käimasolevad elamuarendusprojektid on Tallinnas Pärnu maanteel asuv Vektori kortermaja ja Lutheri Kvartal, Peetri alevikus Kesk-Peetri, Veskikodu ja Krati Kvartal ning Veskimöldres Uus-Nõmme ja Sauel Kadakamarja Kodu. Viie aasta jooksul on valminud üle 500 uue korteri, sama palju kortereid on ettevalmistavas faasis. Kokku on Triple Net Capitalil töös 100 000 m2 elu- ja äripinda.


Seotud artiklid