Viis igavat sisustusreeglit, mida võib kodus julgelt eirata

Kuigi sisekujundus on paljuski tunnetuslik ja maitse küsimus, kehtivad siingi omad reeglid. Mõned neist toimivad hästi ja tagavad kauni ja harmoonilise elamise, teised jälle piiravad loovat lähenemist. Toome välja viis sisustusreeglit, mida võid oma elamises südamerahuga eirata, et saavutada lahedalt isikupärane tulemus!

Akendel on vaja katteid

Kuigi pimedamatel perioodidel on aknakatted vägagi praktilise kasutusega, võiks valgusrikkal ajal kardinatega päevavalguse peitmise asemel hoopis lasta oma akendel hingata ning julgelt aknakatteid mitte kasutada. See reegel kehtib eriti just nende kodude kohta, kus on vedanud suurte akendega. Kui on juba antud suured ja ilusad aknad, siis milleks neid ometi aknakatete taha ära peita? Sisekujundajad soovitavad katted eemaldada näiteks mõnelt põhiliselt ja domineerivalt aknalt, et luua skandinaavialikku ja ajatut väljanägemist.

Mustreid ei tohi omavahel segada

Nii riietuses kui sisekujunduses kehtib reegel, et liiga palju mustreid ei ole hea valik. Rohkem kiputakse valima ühe mustri ja ühe värvi kasuks, mida siis eri elementide kaudu kasutatakse. Samas võivad seda reeglit õigesti rikkudes luua erinevad mustrid ruumist väga unikaalse ja huvitava keskkonna. Valides kolm põhilist värvitooni, millega ruumis mängida, saab mustreid kombineerida mitmetel erinevatel viisidel. Näiteks on mõistlik valitud kolme tooniga moodustatud mustreid kasutada erinevate suuruste, tekstuuride ning erinevates kujundites moodustatud elementidena.

Erinevaid ajastuid ei kombineerita

Mõned koduomanikud eelistavad minimalistlikke disainitrende ja sisutust, mille tõttu välditakse erinevate ajastute koos kasutamist samades ruumides. Kui aga soovitakse kasutada kodus erinevate ajastute stiile, siis kiputakse neid tihti üksteisest eraldama. Vanaaegsete ja modernsete disainielementide kasutamine samas ruumis annab aga kodule tunduvalt huvitavama väljanägemise. Erinevate ajastustiilide kombineerimine töötab kõige paremini, kui hoitakse lihtsat ja puhast joont, elementide liigse kuhjamiseta. Ajastutevahelise harmoonia ja tasakaalu leidmine muudab lihtsa kodu tõeliseks meistriteoseks.

Laed peavad olema neutraalsed

Lagedele värvi valimisel mõeldakse enamasti esimese asjana kohe kas valge või mõne muu neutraalse tooni peale, kuid see ei pea olema tingimata ainus võimalus. Seintele valitud värvidega koordineerides võib julgesse tooni värvitud lagi lõpuks väga värske ja omanäoline välja näha.

Vannituba peab olema kaetud plaatidega

Kõige populaarsem valik vannitoa seinte ja põranda katmiseks on erinevate suuruste ja mustritega plaadid. Kuid miks piirduda vaid nendega? Kasutades näiteks vannitoa jaoks mõeldud veekindlaid tapeete, saab oma kodule anda väga erilise ja ainulaadse väljanägemise, mida enamustes kodudes ei leia. Lisaks tapeetidele saab vannituppa paigaldada ka puidukattega seinu, mis muudavad vannitoa õhkkonna vägagi hubaseks.

Artikli allikas: Moodne Kodu


Seotud artiklid