Bigbank: juuli oli aasta parim kodulaenu kuu, lepingud ja summad kasvasid jõudsalt

Juulis sõlmiti kuu varasemaga võrreldes 38% võrra rohkem kodulaenu lepinguid ja uute lepingute keskmine laenusumma küündis 119 500 euroni, selgub Bigbanki kodulaenude portfelli analüüsist. 

“Bigbanki vaates oli juuli tehinguni jõudnud koduostjate poolest aasta kõige edukam kuu, võrreldes jaanuariga sõlmiti lepinguid isegi pea kaks korda rohkem,” kommenteeris Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter, kelle sõnul kasvas 27% võrra ka uute laenutaotluste arv. “Selline kasv lubab ennustada, et koduostjad püsivad läbi suve suhteliselt aktiivsed ja puhkuseperioodi lõppedes võib tehingute arv veelgi tõusta,” kommenteeris Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

Ühtlasi kinnitas Pechter, et kodulaenu intress on viimastel kuudel püsinud sisuliselt samal tasemel. “Euribori kasvuga paralleelselt on pangad oma laenumarginaale langetanud, mistõttu laenuintress tervikuna muutunud ei ole,” kinnitas Pechter.

Bigbank AS (www.bigbank.ee) on Eesti kapitalil põhinev era- ja äriklientide laenudele ja hoiustele keskendunud pank, millel on lisaks tegevusele Eestis filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Bulgaarias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. Bigbanki bilansimaht ületab 1,9 miljardit eurot.


Seotud artiklid