7 asja, mida enne kinnisvarakuulutuse ülespanekut teha

Kui tahad, et su korter või maja kiiresti uue elaniku või omaniku leiaks, tasub mõned asjad enne kuulutuse ülespanekut läbi mõelda ja ära teha. Siin on 7 head soovitust, mida järgida! Nii oled mõnestki konkurendist sammu ees, sest kinnisvaraportaalides on liigagi palju kuulutusi, millel võiks olla parem kirjeldus või pildid.

1.Paranda pisivead

Mida paremas olukorras su kinnisvara on, seda parem. Kui saad väikse värvimis- või  remonditööga midagi parandada, siis aitab see müügile kindlasti kaasa. Logisevate ja katkiste asjade ostmisel tahaksid sa ise ju ka allahindlust saada. Tee asjad korda ja su korter või maja jätab ostjale kohe palju parema mulje.

2.Korista tuba ära

Nojah, see on asi, mille tähtsust tihti alahinnatakse. Tuba peab korras olema esiteks sellepärast, et see näeb fotol siis kena välja, ja teiseks jätab see külla tulnud huvilistele parema mulje.

  • Pane nipsasjad ja igapäevakasutuses olevad majapidamistarbed ära (nõudepesuvahend, küürimisšvamm, triikimislaud, tolmuimeja jms).
  • Vooditel võiks peal olla voodikatted.
  • Too lauale värsked lilled ja aseta siia-sinna küünlaid.
  • Tee vannitoast väike spaa. Kasuta küünlaid, ühesuguseid rätikuid ja korista kõik üleliigne.
  • Küüri kõik pinnad puhtaks. Kui sul selleks aega pole, siis kasuta teenusepakkujaid. Usu, see tasub ära. Puhas kodu näitab, et selle eest on hästi hoolt kantud.

3.Tee nii head pildid, kui saad

Sellest, kuidas oma majast või korterist kinnisvarakuulutuse jaoks pilte teha, oleme kirjutanud põhjalikumalt selles postituses (kinnisvarapildid mobiiliga), aga mõned nipid sulle siin ka. Ehkki kaamera on parem kui mobiiltelefon ja profifotograaf ehk parem kui sa ise sõbralt laenatud kaameraga, siis anname nõu neilegi, kes soovivad kasutada oma mobiiltelefoni.

  • Korista ära kõik üleliigne. Sellest oli juba juttu: mida vähem visuaalset müra, seda parem pilt ruumist kui tervikust tekib.
  • Ära pildista vastu valgust. Pimedad ruumid ei ahvatle kedagi. Tee pilte, kui väljas on valge ja toas loomulik valgus.
  • Väldi vertikaalseid pilte (mobiiltelefon tavalises asendis) – tee need kindlasti horisontaalis.
  • Tee väikest järeltöötlust. Muuda pildid vajadusel veidi (aga ainult veidi) erksamaks ning heledamaks.

Kui kasutad pildistamisel neid nippe, ongi juba sul väike eelis väga paljude konkurentide ees.

4.Määra maja või korteri hind

Külasta kuulutuseportaale ja vaata, mis sinu piirkonnas sarnane kinnisvara maksab. Kasuta professionaalset hindajat.

5.Mõtle läbi müügiargumendid

Sina tead oma kinnisvara häid omadusi kõige paremini. Mõtle need kui ahvatlevad müügiargumendid enne kuulutuse kirjutamist hoolega läbi.

6.Pane oma kuulutusele vinge pealkiri

Just! Pealkirja pärast loed sa ju praegu seda artiklitki, eks ole? Pärast pealkirja peab tulema aga hea ja huvitava sisuga kuulutus. Kasuta selleks vajadusel mõne sõbra abi, kes on kirjutamisega sina peal. Kui sul on hästi kirjutatud nutika pealkirjaga kuulutus, siis on su sõbrad ka valmis seda iga kell oma sotsiaalmeediakontol jagama.

7.Pane kirja kõik n-ö lisad

Noh, umbes nagu automüügikuulutustes on lõhnakuused ära märgitud. Olgu, see oli väike nali, aga pane oma kuulutusse kirja kõik kaminad, suured panipaigad ja muud asjad, mis võiks otsingus välja tulla. Kui sul pole näiteks kaminat eraldi märgitud, siis inimene, kes kasutab otsingus „kamina“ filtrit, ei jõuagi sinu kuulutuseni.

Nüüd jääb sul üle veel ainult soovijatele oma kinnisvara ette näidata. Ära unusta seda korralikult valmis seada!

Kui sinu kuulutus ei ole veel aktiivne, siis lisa kuulutus kinnisvaraportaali Kinnisvara24.


Seotud artiklid