Bonava müügijuht Lauri Laanoja: uute korterite turu nõudlust veab noorte perede soov parendada...

Juba 500 uut kodu Uus-Mustamäe elurajooni loonud Bonava Eesti on jõudnud järgmisena valmiva etapi ehitusega täiskõrguseni, 44 korteriga Aiandi 14 elamu valmib 2024. aasta lõpuks. Ettevõte plaanib käesoleval aastal alustada piirkonnas veel kahe etapiga.

Kuigi kinnisvaraturu aktiivsus jääb tipuaastatega võrreldes madalamale tasemele, on nõudlus kättesaadavama hinna ja soodsate kuludega kodude järgi stabiilselt püsinud – turgu veab jätkuvalt noorte perede soov parendada elamistingimusi. „Hetkel on meie Uus-Mustamäe naabruskonnas pakkumises olevates majades pooled korterid müüdud. Bonava kodud on energiasäästlikud ja väga täpselt läbimõeldud ruumikasutusega. Seetõttu oleme ka praeguses turuolukorras suutnud hoida oma müükide taset sellisena, et Bonava on hetkel Tallinnas üks enim uusi kodusid müünud elamuarendajaid, kui vaadata uusarenduste müüki monitooriva Citify rakenduse andmeid,“ selgitas Bonava Eesti müügi- ja turundusjuht Lauri Laanoja.

Eelnevast tulenevalt on ettevõte lähiaja tegevuse planeerimisel mõõdukalt optimistlik ja sõltuvalt turu aktiivsusest loodetakse sel aastal alustada veel kahe hoone ehitusega.

Aiandi 14 aadressile valmivad kaasaegse planeeringuga 1-4-toalised kodud, mis on suuruses 28,4-112,3 m2, neist suurimad läbi kahe korruse paiknevad katusekorterid. Avarust lisavad kodudele maast laeni aknad ning iga korteri juurde kuulub rõdu või terrass. Hoonele on omistatud eriti energiatõhusate kodude B-energiaklassi märgis. Aiandi 14 kortermaja valmimisega käesoleva aasta lõpus saab valmis ka kogu Aiandi tänav 18 hoonega.

„Uus-Mustamäe naabruskonnast rääkides tooksin eraldi välja detsembris 2023 valminud Bonava üürikodud aadressil Aiandi 11, kus üürituru suurest pakkumiste arvust hoolimata oleme esimeste kuudega üle andnud pea 50% korteritest. See näitab, et klientide jaoks on oluline eelis üürida pikaajaliselt uut kodu otse arendajalt,“ lisas Laanoja.

Uus-Mustamäe, kus esimesed kodud valmisid 2020. aastal ning kokku valmib 850 korterit, on kaasaegseim terviklik elupiirkond Mustamäel. Naabruskonna südameks on ligi 7000-ruutmeetrine park mitmekesiste ajaveetmisvõimalustega.


Seotud artiklid