Esimene betoonsaun – „Suvi“

Paigalvalubetooni ettevõte PR Betoon OÜ on valmis saanud esimese monoliitbetoonist valatud saunamaja „Suvi“.

„Sellist üleni betoonist korpusega saunamaja pole me kuskil kohanud – ei Eestis ega laias maailmas,“ sõnas PR Betooni juhatuse esimees Peep Roosmann.

Betoonsauna korpuse, kandekonstruktsiooni moodustab 100-millimeetrine monoliitbetoonkoorik, mis on valatud väljastpoolt peensaetud lauaga raketise ning seestpoolt hööveldatud lauaga raketise vahele.

Sauna tagakülg on puidust ning esikülg klaasist.

Saun on täisvarustuses – seal on olemas vesi, dušš, kuumavee anum, elektriühendused koos elektrikilbiga, valgustus, ning puuküttel ahi.

Betoonsauna komplekti kuulub ka samas stiilis lahendatud puuriida-raam.

„Ei mädane, ei kõdune, sipelgad ei söö,“ iseloomustab betoonsauna idee autor ja teostaja Peep Roosmann. „Saun ise on äärmiselt vaikne, mõnusalt niiske.“

Betoonsauna idee sai algtõuke PR Betooni poolt välja mõeldud ja teostatud originaalsetest betoonist bussipeatuste paviljonidest, millest Laulasmaale tehtud paviljon sai otseselt saunamaja eeskujuks.

„Täislahendusega ainulaadne, ühekordne käsitöötoode,“ sõnab Roosmann. „Huvi on betooni eksponeerida.“

Betoonsaun „Suvi“:

Mõõdud: 410 * 240 * H250cm,

Kaal: 7,5 tonni,

Betoon: C35/45 XC4 XD1, 100 mm,

Betoonpind sees ja väljas puiduimitatsiooniga,

Täisvalmiduses, elektri- ja veeühendused olemas.

Vt ka Betoon saun SUVI tehniline info peep

PR Betoon OÜ on 2006. aastast tegutsev betoonitööde ettevõte, kelle portfelli kuuluvad tööd sellistel ehitustel nagu Auvere elektrijaam, Solarise Keskus, Kreutzwaldi 3 korterelamu, Noblessneri kvartal, Maakri 19/21 büroohoone ja parkla, Kommunismiohvrite memoriaal, Järve tornid, Arteri kvartal jne jne.


Seotud artiklid