Galerii: Eesti kõige rannaäärsem uusarendus saavutas täiskõrguse ja valmib juba sügiseks

Eile peeti sarikapidu Endoveri Haabneeme rannapromenaadi ääres valmivas Riviera Viimsi arenduses, kus saavutasid oma täiskõrguse merest vaid 100 meetri kaugusel asuvad neli kortermaja. Esimesed elanikud saavad uutesse kodudesse sisse kolida juba septembris.

Galerii asub SIIN, fotograafideks Kaupo Kalda ja Ardo Kaljuvee.

Kokku valmib Riviera Viimsi arendusse neli maja 65 korteriga. Kõigil 2-4-toalistel korteritel on rõdu või terrass. Avarad kuni 5-toalised katuseterrassidega penthouse korterid on planeeringult läbi kahe korruse, vaadetega Tallinna lahele ja Viimsi poolsaarele ning luksuslike lisadega nagu mullivanni paigaldamise võimalus katuseterrassile.

Endoveri tegevjuht Robert Laud tõi välja, et Riviera Viimsi arenduse puhul on kogu ala ruumiline kontseptsioon loodud eesmärgiga avada inimestele looduskaunis mereäärne piirkond. “Oleme korrastanud suure osa mereäärsest mahajäetud tootmismaast ning renoveerime ehituse käigus Kaluri tee, ehitame jalgrattateede ja mänguväljakutega Kivila pargi ning otse randa hakkab arendusest viima kergliiklustee,” rääkis Laud.

Viimsi on viimaste aastatega tõusnud väga atraktiivseks ja hinnatud piirkonnaks, see kajastub ka kruntide ja elamispindade väheses saadavuses ja tõusnud hindades. “Viimsi uute korterite turul on silmnähtav defitsiit. Pärast valla uut üldplaneeringut piiratakse uute elamispindade ehitusmahtu veelgi. Samas on tegu ühe populaarseima Tallinna lähedase elupiirkonnaga,” märkis Laud.

Endoveri tegevjuht lisas, et hoolimata väljakutsuvast seisust majanduses tunneb ettevõte end tänases kinnisvaraturu keskkonnas tugevalt. “Meie portfell on heas seisus ja pakub laia valikut tooteid hinnatud asukohtades. Näeme, et keskmisest kõrgema hinnaga kaubale on täna turul ostjad olemas, kes otsivad eripära, kvaliteeti ja keskkonda.”

Endoveri müügidirektor Annika Saar sõnas, et aprilli alguses rakendunud pankade kodulaenutingimuste muudatus aitab ka hinnatundlikumal koduostjal valida omale meelepärane korter palju laiema valiku seast. “Taastumas on üldine klientide ostuvõime ning Euribori tõusuga on kohanetud. Pankade eluasemelaenude riskimarginalid on langenud, mis teeb laenu ja soovitud suurusega kodu taas inimestele kättesaadavamaks,” märkis Saar.

Siiski on tehingute toimumise ajatsüklid pikenenud ning hinnatundliku ostja jaoks on määrav nii vara kohene kättesaadavus kui ka sellega seotud püsikulud. Saare sõnul näitab Endoveri müügistatistika, et väiksemate korteritega seotud tehingud toimuvad aktiivselt. Paberil ostetakse eelkõige suuremaid pindu.

Riviera Viimsi arendus valmib 2024. aasta sügisel. Arendajaks on Endover, ehitajaks Metropol Ehitus, peaprojekteerija What If, sisearhitektideks Aet Piel (planeeringud), Maarja-Linda Taur (siseviimistlus) ja üldalade arhitektiks Kärt Loopalu Superellipsist. Haabneeme rannaäärse maastiku loodusest lähtuva õueala kontseptsioon on loodud koostöös Kino maastikuarhitektidega. Arenduse valmimist finantseerib Coop Pank.

Lisaks Riviera Viimsi projektile jätkab Endover aktiivselt Tallinna ühe mastaapseima ajaloolise elu- ja äripiirkonna Volta kvartali rajamisega, kus on juba valminud 9 ajaloolist ja uut hoonet ning käivitatud on järgmine etapp kokku 4 eluhoone ning Põhja-Tallinna ühe suurima ärikeskusega. Haaberstis on Rocca Towersi kõrghoonete kvartalis valminud neljas ja ühtlasi viimane torn, kogu kvartal valmib käesoleva aasta suvel.

 

 


Seotud artiklid