Hercs Flora: aina enam ettevõtteid mõistavad rohelahenduste olulisust siseruumides

Roheline, keskkonnasäästlik ja tervislik keskkond ei ole mitte viimase aja moeröögatus, vaid tendents, mille poole liigutakse aina kiiremini. Äsja Eesti turule naasnud Baltikumi suurima haljastusettevõtte Hercs Flora spetsialistide sõnul pole kunagi varem disainerid pööranud nii palju tähelepanu töötajate heaolu tagamisele läbi taimede. Miks see nii on ja mida see õigupoolest tähenda?

Biofiilne disain tõstab töötajate õnnetunnet

Biofiilne disain ehk teisisõnu erinevad disaini lahendused, mille kaudu integreeritakse siseruumidesse looduslikke taimi, on puhkenud õitsele. Erinevate uuringute kohaselt on sel suurepärane mõju inimeste heaolule, vähendades stressi ja suurendades heaolu, seda läbi nii puhtama ja hea niiskustasemega õhu kui ka kauni esteetika poolest, millel silm lausa puhkab. 2010. aastast pärinev Austraalia teadustöö tulemused olid üllatavad, sest pärast bürooruumide täiendamist looduslike taimedega täheldati 37% töötajate pinge ja ärevuse vähenemist ja 58% depressiooni vähenemist. 2014. aasta Exeteri Ülikooli teadustöö tulemusel märgiti kuni 15% töötajate produktiivsuse kasvu. Seetõttu on biofiilsest disainist ja erinevatest rohelahendustest saanud üks nutikamaid viise, kuidas parendada töökeskkonda ja luua roheline kontor, kus on inimesed õnnelikud.

Hercs Flora spetsialistide sõnul on levinud lahenduseks nii taimesein, sealhulgas ka samblasein, aga ka erilahendused erinevate taimede loomulikuks ja esteetiliseks integreerimiseks kontoriruumidesse. Aga mitte ainult, vaid sellised lahendused on sobilikud ka konverentsikeskustesse, kaubamajadesse kui ka teistesse avalikesse paikadesse.

Baltikumi suurim haljastusettevõte nüüd Eesti turul

Enam kui 20 aasta pikkuse kogemusega haljastusettevõte Hercs Flora on nüüdsest laienenud ka Eesti turule, pakkudes tänaseks teenuseid kõikides kolmes Baltikumi riigis. Hercs Flora on Lätist pereettevõttena alustanud firma, mis pakub tänaseks sisehaljastuse täisteenust, sealhulgas roheliste taimeseinte, samblaseinte ja taimede hooldusteenust. Koostöös parimate maastikuarhitektidega on rajatud haljastus Läti suurimate ostukeskuste ja elamukomplekside ümber. Klientide hulka kuuluvad nii Riia Arena, Coca-Cola, Amserv, Swedbank, Ernest&Young kui ka paljud teised ettevõtted, kelle jaoks on loodud nii avaliku ruumi sisekujunduse lahendusi, müügipindade kujundusi või bürooruumide rohelahendusi. Selle aja jooksul on tegeletud enam kui 300 territooriumiga, istutud 12 000 taime ja paigaldatud kümneid taimeseinasid.

Suvest saadik on olnud Hercs Flora rakkes oma kõigi aegade suurima projektiga, milleks on Tallinna Loomaaia uus troopikahoone, mida saavad kõik huvilised minna uudistama juba saabuval kevadel.

Hercs Flora meeskonda kuuluvad nii kujundajad, tehnikud ja taimede hooldamise spetsialistid, kelle professionaalsed lahendused on toonud ettevõttele ka mitmeid mainekaid (maastiku)arhitektuuri auhindasid. Kas otsid lahendust oma äripinna või hoopiski eraaia jaoks? Hercs Flora spetsialistid aitavad sinu soovid ellu viia!


Seotud artiklid