Kinnisvaraportaalis on müügil üha rohkem toimivaid ärisid

Kinnisvaraportaalide müüakse koos kinnisvaraga ka toimivaid ärisid, mille puhul saab kinnisvara soetada koos kehtiva üüripinna rendilepinguga. Viimastel aastatel on äride müügiks pakkumine kasvutrendis.

Kinnisvara24 tegevjuht Urmas Uibomäe lausus, et võrreldes 2022. aasta sama perioodiga on tegutsevate äriühingute pakkumiste arv tänavu kasvanud ligi viiendiku võrra. Kinnisvaraportaali statistika aga ei kinnita seda, et rendilepinguga äride müümine oleks kasvanud seoses järjest süveneva ebakindla olukorraga majanduses. „Tegemist on eelkõige toimivate ja enamasti ka kasumit teenivate äride pakkumistega ning selliste rendilepingute müümine koos kinnisvaraga on olnud kasvutrendis juba mitme aasta jooksul. Samuti on tõusnud ka päringute arv – võrreldes eelmise aastaga on pakkumiste arv kasvanud 20% ja otsingute arv ligi 10%,“ tõi Uibomäe välja.

Kinnisvara24.ee portaalis on ärikinnisvara kategoorias eraldi äripinna tüüp “toimiv ettevõte”, mis lihtsustab äride leidmist. Uibomäe sõnul on portaal ainuke koht, kust saab kinnisvara otsida koos seal tegutseva toimiva ettevõttega. Alternatiivina reklaamitakse toimivaid ettevõtteid sotsiaalmeedias, kuid kinnisvaraportaalis on otsingu tegemine ja õige sihtrühmani jõudmine Uibomäe sõnul lihtsam. „Sotsiaalmeediakanalaid ja seal tegutsevad konkreetsete huvide grupid on väga killustunud. Äri ostmisest huvitatud sihtrühma võib olla seal keeruline tabada, sest otsingut ei saa teha märksõnade abil,“ selgitas ta. Kinnisvaraportaali eeliseks on konkreetsete märksõnade järgi otsingu tegemise võimalus, näiteks „autopesula“, „juuksur“ või „külaliskorter“. Ettevõtteid saab otsida konkreetsete tunnuste alusel, mida sotsiaalmeedias reeglina teha ei saa.

Kinnisvaraportaalis ettevõtete müümine tuleneb sellest, et paljude firmade puhul sõltub edu asukohast. „Restoranid, kohvikud, ilusalongid või majutusettevõtted, kus inimesed on harjunud käima, toimivad sageli ka omanikuvahetuse korral edasi. Kinnisvaraportaalist võib saada valmis lahenduse, näiteks külaliskorteri koos haldus- ja koristusteenusega või restorani koos brändi, ruumide ja personaliga. Kui ettevõttel on hea maine, tuntud bränd ning püsiklientuur, saab kinnisvara eest küsida kõrgemat hinda,” ütles Uibomäe.

Näiteid portaalis Kinnisvara24.ee müügil olevatest äridest:

Suveniirikauplus Tallinna vanalinnas https://kinnisvara24.ee/aripind-yyr-tallinn/240719231

Kohvik-baar Tallinna kesklinnas https://kinnisvara24.ee/aripind-myyk-tallinn/240716066

Trükikoda Lasnamäel https://kinnisvara24.ee/aripind-myyk-tallinn/240293762

Ilusalong Tallinna kesklinnas https://kinnisvara24.ee/aripind-myyk-tallinn/240588325

Restoran Sauga külas Siniallikal https://kinnisvara24.ee/aripind-myyk-kose-vald/240405068


Seotud artiklid