Kõik Estateguru uued laenuprojektid saavad nüüdsest Moodyse hinnangu

Estateguru annab koostöös juhtiva rahvusvahelise riskianalüüsi agentuuriga Moody’s igale ühisrahastuse platvormil pakutavale laenuprojektile nüüdsest krediidiriskil põhineva hinde, mis aitab investoritel paremini projektide väärtust ja riskitaset hinnata.

Moody’s Analytic tööriist on rahvusvaheliselt tunnustatud krediidiriski hindamise süsteem, mida finantssektor kasutab ettevõtete, valitsuste ja muude üksuste krediidivõime hindamiseks.

“Meie jaoks on väga oluline tagada ühisrahastuse investoritele juurdepääs parimale võimalikule teabele. Moody’s Analytic tööriist annab veel ühe olulise vaatenurga iga projekti usaldusväärsuse hindamiseks ja teadlike investeerimisotsuste tegemiseks,” ütles Estateguru juht Mihkel Stamm ning lisas, et nii kõrgelt hinnatud hindamismetoodika kasutusele võtmine teeb Estateguru pakutavatesse projektidesse investeerimise võimalikuks ka tugevate institutsionaalsete investorite jaoks.

Moody’se hinne kuvatakse Estateguru registreeritud kasutajatele silmapaistval kohal iga projekti juures. Metoodika võtab arvesse mitmeid erinevaid tegureid, sealhulgas projekti asukohta, väärtust, rahavoogu, tagatise tüüpi, laenutingimusi (sh tähtaeg ja intressimäär) ja muid asjakohaseid krediidisisendeid.

„Estateguru portaalis rahastajaile pakutavate laenuprojektide krediidiriski skoor jääb vahemikku Aaa kuni B1, kajastades laia spektrit riskiprofiile ning projektide maksejõuetuse tõenäosus Moody’se riskihindamise mudeli alusel ei ületa 5% piiri. Kirjeldatud näitajatest kõrgema riskiga uusi projekte Estateguru alates juuli lõpust ei paku,“ selgitas Mihkel Stamm muutusi, mida värskelt kasutusele võetud täiendav krediidiriskide hindamise metoodika endaga kaasa toob.

Estateguru on juhtiv üleeuroopaline platvorm, mis pakub kinnisvaratagatisega laene väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele ning hoolikalt valitud investeerimisvõimalusi rahvusvahelisele investorite kogukonnale. Ühendades erinevad teenusepakkujad, väikese ja keskmise suurusega ettevõtted ning investorid ühele turule, saame pakkuda midagi ainulaadset – sujuvat, piiriülest ja digitaalset teenust laenuvõtjatele ja investoritele. Meeskonda kuulub üle 78 professionaali 12 erinevast rahvusest nii Helsingis, Londonis, Tallinnas (HQ), Riias, Vilniuses kui ka Berliinis.

Moody’s on ülemaailmselt tunnustatud krediidireitingute, uuringute ja riskianalüüsi pakkuja, mis varustab finants-, mittefinants- ja valitsusasutuste juhte tõhusate vahenditega, et mõista erinevaid riske. Üle sajandi pikkuse kogemusega ning 13 000 töötajaga enam kui 40 riigis Moody’s ühendab globaalse kohaloleku kohaliku asjatundlikkuse ja üle sajandi pikkuse finantsturgude kogemusega


Seotud artiklid