Läbimõeldud garderoob esikus ja magamistoas säästab ruumi ning hoiab korda

Garderoob on asendamatu panipaik kodus, sest võimaldab kasutada olemasolevat ruumi maast laeni ning mahutada mugavalt ja praktiliselt nii rõivaid, jalatseid, aksessuaare kui ka kõiki kodutarbeid. Läbimõeldud riiulitel ja kappides on asjad organiseeritud ning alati kindlas kohas. Millest garderoobikapi valimist alustada, mida silmas pidada ja kuidas leida oma pere jaoks parim lahendus?

Eestis suurima garderoobide ja liuguste müüja, ettevõtte Liuglev Uks esindaja Lisanne Linamägi tõdeb, et garderoobid on meie kodudesse tulnud selleks, et jääda: säästes ruumi ja hoides ruumis korda. „Funktsionaalne garderoob või garderoobituba on mahukas, esinduslik ning hoiab asjad organiseeritult. Eritellimusel garderoobi nutikus peitub selles, et ruumi saab ära kasutada maast laeni ja igale asjale saab tekitada oma riiuli, korvi, sahti või riputuse vahe.”

Foto: Liuglev Uks OÜ

Ta lisab, et valikuvõimalused on garderoobide puhul väga avarad. Magamistoa garderoobide kõrval on sama populaarsed ka esiku garderoobid, mis viimase aja trendina sageli ehitatakse osaliselt avatuna koos istepingi, ribiseina või peegliseina ning nagidega. Kõige enam eelistatakse hõlmikustega ja hingedel ustega garderoobilahendusi, sileustega liuguksi või modernseid kandilise musta alumiiniumraamiga peegeluksi.

Hõlmikuste puhul on näiteks kogu garderoob korraga avatav – see on suureks plussiks, kui kappi kasutab korraga mitu inimest, sest kõik pääsevad tervele garderoobile korraga ligi. Samas liugustega garderoob sobib suurepäraselt kitsasse ruumi, sest uksed liiguvad üksteise taha ja ei võta lisaruumi. Avatud garderoobid on samuti väga populaarsed, sest sinna saab lisada kinnised sahtlid ja led-valgustusega riputuse osa ning polegi tarvis eraldi uksi. Võimalusi on tohutult!

Foto: Liuglev Uks OÜ

Aina olulisem on kvaliteet ja kestlikud lahendused

Garderoobe valmistatame eritellimusel, mis tähendab, et suurt tähelepanu pööratakse detailidele, mõõtudele ning garderoobi sisud pannakse kokku täpselt kliendi vajadusi arvestades. „Rõõm on tõdeda, et kogu mööbitööstus ja inimesed liiguvad aasta-aastalt kvaliteetsemate ja kestlikumate lahenduste suunas. Inimesed on aru saanud, et see kõige odavam toode on tõesti paari aasta pärast katki või kulunud ning ikkagi tuleb tellida uus. Ja siis teisel ringil olles tavaliselt tehakse juba kindel valik kestva lahenduse poolt,” ütleb Linamägi. „Liugleva Ukse märksõnad on alati olnud kvaliteet ja funktsionaalsus – kapp peab olema kauakestev ning mahutama kõik, mida klient soovib.

Valmiskappide puhul on enamasti murekohaks, et lae alla või seina äärde jääb kasutamata tolmu koguv ala või sisu paigutus on poolik ja ei mahuta piisavalt. Rääkimata murekohast, et külgseinad on tihti ära augustatud sõelapõhjaks, materjalina kasutatav melamiini kvaliteet ei kannata kriitikat (materjalil pole piisavalt tihedust või on osaliselt papist sisu kasutatud) ning kant mis on plaadi küljele liimitud on kas liiga paks antud plaadil või vastupidi liiga õhuke, kehva liimiga või paberist kant. Murekohti on palju valmismööbli puhul, kui pole tootja kvaliteet teada. Hiljem leida kedagi, kes valmis lahenduse ümber teeks on keeruline. Meie garderoobide puhul seda ei juhtu. Sisseehitatud garderoobi järgmisel aastal keegi välja vahetama ei pea, sest töökindel lahendus kestab aastakümneid. Seega peab tulemus olema laitmatu.”

Foto: Liuglev Uks OÜ

Paljud inimesed tegelevad garderoobi tellimisega esmakordselt ning vajavad kogenud projektijuhtide abi. Koos arutatakse läbi vajadused ja võimalused ning jõutakse parima lahenduseni. Kõik oleneb sellest, milleks on kliendil garderoobi tarvis – üleriietele, ülikondadele, spordivarustusele, voodipesule, kohvritele, kastidele või kodutarvetele? Teinekord mahutab üks suur garderoob kõike ja tehakse eraldi ukse tagused eri asjadele. Projektijuhtidele tasub julgelt oma mõtetest ja vajadustest rääkida, et tulemus oleks selline, mis tõesti kõik vajadused rahuldaks.

Garderoobi planeerides soovitab Linamägi esmalt mõelda asukohale: on see magamistoas, esikus, lastetoas, kodukontoris või mujal ruumis? Sellest olenevalt saab valida sobiva kapi suuruse ja stiili. Tarvis on ka teada, mitu inimest garderoobi kasutab – igaühel peaks olema asjade hoiustamiseks oma koht, sest kui ühte korvi panna kogu pere mütsid-sallid-kindad, kipub tekkima segadus. Sahtlitel ja korvidel on spetsiaalsed vahejaotused, et saaks riideid grupeerida ja hoiustatavat sedasi korras hoida. Lihtsalt riiulis virnastatuna kipuvad asjad samuti segamini minema.

Foto: Liuglev Uks OÜ

Kui on teada garderoobi mõõtmed, saab mõelda sisustusele ja ladustamisele. Sageli on nii, et esikukapp tehakse hooajariietele ning hooajavälised rõivad lähevad lisakappi või kõrgemale riiulile vaakumkottidesse/kastidesse. Vahe on ka laste ja täiskasvanute vajaduste vahel: laste garderoobis on riiete riputuse osa väiksem ning rohkem panustatud väljatõmmatavatele korvidele, sahtlitele ja riiulitele. Täiskasvanute garderoob koosneb valdavalt riputusalast, pesu-sokisahtlist, paarist korvist ning naisele ja mehele kummalegi sobivast spetsiaalsest furnituurist (püksiriputid, ehetesahtlid, lipsuhoidjad, sahtliorganiseerijad), mis mahutab rohkem ning aitab hoida riideid organiseeritult ja kapi korras.

Foto: Liuglev Uks OÜ

Disainist rääkides on endiselt populaarseimad heledamad beežid, hallid ja pruunikad toonid ning enamasti lisatakse kapile vau-efekt elegantsete, kuldsete, mustade või puidust voolitud käepidemetega.

Eritellimusmööbli müüja Liuglev Uks OÜ pakub klientidele just neile sobiva mõõdu ja disainiga garderoobisüsteeme ning muud mööblit, mis valmistatakse Eesti suurimas liuguste ja garderoobide tehases L-UKS. Ammutage inspiratsiooni tehtud tööde galeriist või astuge sisse salongi tutvuma valmislahendustega ja konsulteerima kogenud projektijuhtidega!

Artikli autor: www.liuglevuks.ee


Seotud artiklid