Pinered rajab Harku valda taskukohased ridaeramud

Vääna mõisasüdamesse rajatakse Kirsiaia arendusprojekti. Kirsiaeda kerkivad 31 kompaktset ridaeramut, kus põimuvad idamaise ehituskunsti traditsioonid põhjamaise kodusoojusega. Rajatavad kodud on A-energiaklassiga ning toasoojust ammutatakse maaküttest, tänu sellele on elektrikulud mõõdukad ning taskukohased.

Pineredi partneri ja arendusjuhi Sandor Simsoni sõnul võttis arendaja eesmärgiks kriitiliselt üle vaadata inimeste reaalne ruumivajadus, et leida võimalusi uute kodude taskukohasemaks muutmiseks. “Nägime, et inimesed soovivad endiselt privaatse murulapiga hubast kodu, kuid keegi ei taha enam maksta kasutamata ruutmeetrite ehitamise ja kütmise eest. Tänapäeva noored pered püüavad pigem tarbimist ja asjade omamist koomale tõmmata, et säästa keskkonda ning jätta endale rohkem vahendeid reisimise ja teiste meelepäraste hobide jaoks. Lahenduse leidmiseks ammutasime inspiratsiooni Jaapani ehitustraditsioonidest, kus kompaktne ruumikasutus on normiks.” Sedasi sündiski Kirsiaed, mis sisuliselt koosneb üksteise kõrvale asetatud väikestest eramajadest. Kõik ruutmeetrid on targalt kasutusele võetud ja elanikud saavad jalutada otse tagahoovi ilma toast või naabri õuest läbi lipsamata.

Nutika ja hoolikalt läbi kaalutud planeeringu juures jääb klientidele endiselt võimalus kujundada uut kodu vastavalt enda vajadustele ning erinevate lisade abil luua väga omanäolisi lahendusi. Kirsiaia ridaeramud muudab eksklusiivseks ka asjaolu, et neil puuduvad ühised seinad naabritega. Kirsiaia arhitektuurne lahendust kajastab sügavat sidet ja austust looduskeskkonna vastu. Peamiseks eripäraks on lihtsus ja puhtus, kus mängulisust lisavad naturaalsed elemendid.

Pinered on otsustanud ka energiakriisi lävel tulla välja kampaaniaga, mille raames makstakse kinni uute kodusoetajate kommunaalarved 2 aasta vältel. Sandor Simsoni sõnul on oluline klientidele keerulisel ajal vastu tulla ning just selle tõttu soovisimegi uutele klientidele abikäe ulatada ja anda mõista, et nad ei ole oma muredega üksi.

Kirsiaed asub Tallinnast 20-minutilise autosõidu kaugusel Vääna ajaloolises mõisasüdames. Mõisas tegutseb tänasel päeval Vääna mõisakool. Ümberringi laiuvad metsad ja põllud, mis on ideaalne koht jalutuskäikudeks ja sportimiseks. 7 kilomeetri kaugusele mereranda viivad mugavalt kergliiklusteed.

Kirsiaeda on müüki tulnud II etapi kodud, mille seast on võimalik leida endale meelepärane kodu ja see omanäoliseks kujundada. Kirsiaia esimesed kodud valmivad 2023. aasta kevadel.


Seotud artiklid