11 ägedat alternatiivi jõulukuusele

Kuuse metsa jätmiseks võib olla mitu põhjust. Võib-olla on sul hästi väike kodu ja kuusk võtaks lihtsalt liiga palju ruumi. Või sa ei taha, et ilusat puud niisama raiutaks. Kolmandaks oled võibolla otsustanud sel aastal raha säästa ja olemasolevate jõulukaunistustega läbi ajada. Ja isegi kui sul on plaanis kuusk tuppa tuua, siis loe meie postitust ikkagi, võib-olla leiad siit nii ägeda idee, et paned vale-kuusepuu üles mõnda teise tuppa.

„Joonista“ jõulutuledest kuusepuu

Just, lugesid õigesti. Võta ühed pikad jõulutuled (näiteks 5 m) ja aseta need kuusekujuliselt puidust plaadi peale. Plaadi saad osta näiteks ehituspoest või kasutada selleks kodus leiduvat puidust või mõnest muust materjalist alust. Meie meelest on muidugi puit kõige ilusam. Idee ja õpetus: Collective Gen.

Märkmepaberitest jõulupuu

Esmapilgul kõlab see veidralt, aga kui ära teed, siis näed, et see tuli päris tore välja. Eriti hästi sobib see „puu“ kontoritesse. Võta patakas post-it’e ja kleebi need kuusekujuliselt seina peale. Kasutada võid üht või lausa mitut värvi kleepribaga pabereid, oleneb sellest, kui värvilist puud sa tahad.

Võid seda ideed endale sobivas suunas edasi arendada ja igale paberile midagi kirjutada või joonistada. Või paluda külalistel seda teha.

Raamatutest jõulupuu

Võib-olla oled mõnes raamatupoes sellist jõulupuud näinud? Igatahes on tegemist väga vahva ideega.

Õhupallidest puu

Pilt: Sugar and Cloth

Vot see on üks ütlemata tore kuuseidee Sugar & Cloth’ilt. Kui ruumi on, tee ära. Vau-hüüatused pühade ajal külla tulnud sõpradelt on garanteeritud!

Põrandalamp… Miks mitte?

Kui elad päris väikeses korteris ja sa ei pelga hulle ideid, siis kaunista sel aastal ära oma põrandalamp. Igal juhul saad jõulutunde tuppa ja naeratuse näole, kui oma kätetööd vaatad.

Kuusk euroalusel

Pilt: Redhead Can Decorate

Kõlab kehvasti? Aga välja näeb väga ilus ja eriline. Õpetus ja idee: Redhead Can Decorate’ilt.

Suur pilt ilusast kuusest

Otsi üks ilus kuusepilt ja lase see suurele alusele trükkida. Ongi puu olemas! Kui raatsid, võid pildi sisse torgata päris kuusekaunistusi.

Kaunista toalilled

Kes ütles, et jõulupuu peab just kuusekujuline olema? Kui sul on kodus mõni suuremat sorti toalill, mis kannatab jõulutulesid või -kaunistusi, siis dekoreeri see.

Kaunista puidust redel

Kui soovid oma koju skandinaavialikku minimalismi, siis võta üks vana puidust redel (sellest pole midagi, kui see värviplekiline on, seda parem!) ja mässi selle ümber jõulutuled või riputa külge suured ehted. Väga ilus saab! Idee ja õpetus: Paisley & Jade.

Okstest jõulukaunistus

Ilusad puuoksad sobivad tuppa toomiseks igal aastaajal. Võta suured ilusad oksad, pane vaasi ja kaunista tulede või ehetega. Lisad jõulutunnet, kui värvid oksad spreivärviga enne valgeks. Ja kui sa need juba kord ära värvinud oled, ei pea sa neid ära viskama. Kui ruumi on, võid neid järgmisel aastal uuesti kasutada.

Joonista kuusk tahvlile

Kui sul on kodus üks sein tahvlivärviga kaetud, siis see ju lausa kutsub sinna kuusepuud joonistama. Teipi kasutades võid sellele ka tuled külge riputada.


Seotud artiklid