11 viisi, kuidas tagasihoidlikusse kööki värvi tuua

Paljudele meeldib tagasihoidlikes toonides köök. Kui hall, beež või valge ühel hetkel aga siiski ära tüütab, on võimalik vähese vaeva ja kuluga kööki rõõmsaid värvilaike tuua.

Värvi mõned kapiuksed üle

Värvi näiteks ainult alumised või ülemised kapiuksed mõnda erksat värvi. Või tee seda ainult paari uksega, värvides need näiteks kirsipunaseks või tumesiniseks. Sa võid lasta seda ka mõnel profil teha, aga see pole ka ise proovimiseks liialt keeruline. Kui oled ära vaadanud näiteks selle video, saad värvimisega kindlasti hakkama.

Kasuta tapeeti

Tapeet on suurepärane vahend, kui on soov ükskõik milline ruum värvilisemaks muuta. Võid kasutada seda ühes seinas või kui sul pole pisut suurema mässamise vastu midagi, siis miks mitte terves köögis.

Värvi üks sein üle

Ühe seina värvi muutmisega saad samuti kööki rõõmu tuua ja sellele hoopis uue ilme anda. Kui värvitoon ei tundu õige, võid selle sama lihtsasti uuesti üle võõbata.

Osta uued söögitoolid või pukid

Ükskõik, kuidas su köögis on istumine lahendatud (kas kasutad baaripukke või on seal laud ja toolid), annab praeguste istmete asendamine värvilistega köögile hoopis uutmoodi hingamise, nagu oleksid seal remonti teinud. Mõtle näiteks sinepikollastele toolidele.

Ja kui uued toolid sind ükskord ära tüütavad, siis saad need jälle muud värvi istmete vastu välja vahetada. Vanad pane mõnes oksjonikeskkonnas müüki.

Osta toolidele värvilised padjad

Kui sa toole välja vahetada ei taha või pole see hetkel majanduslikult mõttekas, siis saad istumisalale värvi lisada erksavärviliste patjadega. Ja ära arva, et kõik padjad peavad ühte värvi olema! Sugugi mitte. Proovi just nimelt erinevaid värve ja vaata, mis välja tuleb. Võib-olla saad niimoodi kokku toreda koosluse, mis teeb juba hommikul kööki astudes su tuju rõõmsaks!

Vaheta välja valgusti(d)

Kas sul ripub köögilaua või -saare kohal praegu mõni tagasihoidlik valgusti? Vaheta see mõne värvilise vastu välja ja köök on nagu uus.

Avatud riiulid

Ka avatud riiuli abil saad kööki värvi juurde tuua. Vaheta mõni kapp riiuli vastu välja või pane riiul sinna, kus varem oli paljas sein. Eksponeeri seal ilusaid värvilisi köögiriistu, nõusid või hoopis kuivaine- ja vürtsipurke.

Taimed

Kui sul pole veel köögis mõnda taime, siis nendega saad köögi kohe kindlasti värvilisemaks muuta. Need võivad olla ürdipotid või mõned lopsakate lehtede ja/või õitega taimed.

Kardinad ja vaibad

Kardinad ja vaibad on väga tänuväärsed abimehed, kui on vaja ruumi värskust või värvi tuua. Neid on lihtne vahetada vastavalt hooajale ja miks mitte ka tujule.

Väikeste asjade maagia

Vali välja oma lemmikvärv ja vaheta köögis mitu-mitu väikest eset just seda värvi asjade vastu välja. Näiteks köögirätikud, tassid, lillepotiümbrised vm. Lase lihtsalt fantaasial lennata.

Apelsin, porgand, sidrun, paprika, õun

Sa võid seda nimekirja jätkata vastavalt oma eelistustele ja hoida köögikapi või -laua peal pidevalt kaussi värviliste puu- või köögiviljadega. See on kõige odavam ja maitsvam trikk, kuidas köök rõõmsavärvilisena hoida.

Võib-olla sul tuli nüüd hoopis isu uue köögi järele? Vaata uut kodu siit>>


Seotud artiklid