Eesti päikesekatuste start-up Roofit.Solar võitis maineka disainiauhinna iF Design Award.

Täna kuulutas 132 rahvusvahelisest sõltumatust disainieksperdist koosnev iF Design Award žürii välja võitjad üheksas erinevas valdkonnas. Eestlaste leiutatud Roofit.Solari päikesekatus võidutses tootedisaini valdkonnas ehitustehnoloogia kategoorias. Pingelisele iF Design Award 2024 konkursile laekus 11 000 taotlust 72 riigist. Roofit.Solar noppis selle prestiižika auhinna teisena Eesti ettevõtetest. Võidutöö Roofit.Solar NuClick® on üks  parimaid näiteid keskkonnasõbralikust ehitustootest, mis kombineerib teraskatuse ja päikeseenergiat salvestava tehnoloogia.

„Oleme põhjamaise teraskatuse sisse integreerinud  tipptasemel päikeseenergiat salvestava tehnoloogia, mis on silmale nähtamatu. Pealtnäha on tegu tavalise musta stiilipuhta katusega, mis toodab tegelikkuses jätkusuutliku 100% rohelist energiat. Samal ajal on säilitatud kõik metallkatuse eelised: ilmastikukindluse, vastupidavuse ja kena välimuse,“ rääkis Roofit.Solar üks asutaja ja tegvjuht Andres Anijalg.

Kuna hooned tekitavad 36% COs heitkogustest, siis on ehituse valdkonna jalajälje vähendamine määrava tähtsusega ning innovaatilised keskkonnasäästlikud tooted on sellel teel suureks abiks. „Euroopa Liidu  kliima eesmärkide saavutamiseks tuleks 2050. aastaks renoveerida 250 miljonit kodu. Kuna Roofit.Solar NuClick® päikesekatuse süsiniku jalajälg on tavasüsteemidest 10% madalam, siis näeme sellel maailmas unikaalsel tootel suurt tulevikku puhtama keskkonna poole liikumisel,“ rääkis Anijalg.

Roofit.Solar ekspordib 90 % Eestis toodetud katustest ja neid leiab väärikatel hoonetel üle Euroopa. Eestis on Roofit.Solari katus Tartu Ülikoolil, Rahvusraamatukogul, osaliselt Meremeeste Haiglal ja paljudel teistel hoonetel.

Roofit.Solari NuClick® uue click kinnitusega katust on lihtsam ja kiirem paigaldada võrreldes käsivalts katusega. Paljudel juhtudel on Roofit.Solar must teraskatus  ainus saadaolev lahendus muinsuskaitse all olevate hoonete jaoks, kus arhitektuurilise stiili säilitamine on ülioluline ja standardsed päikesepaneelid pole lubatud.

Ülemaailmset iF Design Award võistlust korraldab Saksamaa juba seitsmekümnendat aastat järjest ja pakub maailma juhtivatele kaubamärkidele, idufirmadele, disaineritele ja loojatele platvormi enda esitlemiseks, konkurentide seas silma paistmiseks ja üksteiselt inspiratsiooni ammutamiseks. „Oleme selle auhinna üle väga rõõmsad. Tegu on meie valdkonnas tuntud auhinnaga, mille võitmine on märk kõrgest kvaliteedist ja usaldusväärsest tootest,“ lisas Anijalg.


Seotud artiklid