Endover alustab Viimsis Eesti kõige rannaäärsemate elamute ehitusega

26. septembril lüüakse labidad maasse, et alustada nelja Riviera Viimsi mereäärse korterelamu ehitust. Eesti tuntud kinnisvaraarendaja Endover plaanib rannaäärsed kodud esimestele peredele üle anda tuleva aasta lõpuks.

“Korrastame suure osa mereäärsest mahajäetud puidutsehhi tootmismaast, et looduskaunis piirkond inimestele avada. Elamute ehitamisele lisaks renoveerime viimsikate jaoks Kaluri tee, teeme jalgrattateede ja mänguväljakuga Kivila pargi ning otse randa hakkab viima kergtee,” tutvustab algavaid töid Robert Laud, Endoveri juhatuse liige.

Piirkonda on asunud arendama ka Viimsi vallavalitsus, kevadel asuti kavandama sealse maa-ala korrastamist, tegevusväljakute ja mängualade loomist koos rannapromenaadi rajamisega Muuli teest Kesk teeni.

Viimsis asuva Haabneeme liivaranna äärde kerkivad kaasaegsed Riviera kodud, kokku tuleb neli 65 korteriga 4-korruselist kortermaja. Riviera kodud asuvad keset loodust – ühel pool meri, teisel pool roheline metsatukk. Kodu juurest kulgev rannapromenaad pakub mitmekülgseid vaba aja veetmise võimalusi, näiteks vaid 180 meetri kaugusel asub kõrgelt hinnatud restoran OKO.

“Riviera projekti eeliseks on maaküte, mis vähendab oluliselt tulevaste elanike kodukulusid. Algselt gaasiküttele planeeritud piirkonnas maaküttele üleminek on oluline samm fossiilsete kütuste tarbimise ja CO2 jalajälje vähendamisel hoonete kogu elukaare jooksul. Lahendus on kasulik nii keskkonnale kui uutele elanikele, kellele on tagatud stabiilselt madalamad püsikulud,” tutvustab Riviera peaprojekteerija Juhan Kangilaski What If büroost.

Lisaks on kodudes vesipõrandaküte ja energiasäästlik soojustagastusega ventilatsioon. Kõigi nelja hoone all on maja-alune autoparkla, kus igale kohale loodud võimalus elektriauto laadija paigaldamiseks. Majades on ka lift ning parkimine nii hoonete all kui kruntide servades. Ehituse alguseks on veerand kodudest juba omaniku leidnud.

Coop Panga äripanganduse juhi Arko Kurtmanni sõnul on viimasel ajal toimunud muudatused kinnisvaraturul näidanud, et aeg on minna tagasi elamuarenduse põhitõdede juurde, kus kõik algab asukohast: „Endoveri Viimsi Riviera on kindlasti ainulaadse asukohaga arendus ning pakub oma tulevastele elanikele täpselt selle piirkonna jaoks kujundatud ilusaid ja jätkusuutlike lahendustega kodusid. Coop Panga jaoks on tegemist suurepärase võimalusega panustada Tallinna lähiümbruse elukeskkonna paremaks muutmisele,“ sõnab Kurtmann.

Merest ja liivarannast vaid 50 meetri kaugusel asuvates kodudes on avarad rõdude ja terrassidega 2-5-toalised korterid suuruses 58–139 ruutmeetrit ning läbi kahe korruse kulgevad erilahendustega katusekorterid, viimaste juurde kuulub ka ruumikas merevaatega katuseterrass, saun ning kamina ja mullivanni lisamise võimalus.

Majade ümbrusesse jääb avalikuks kasutuseks suur ja mitmekülgne laste mänguväljak, rannaloodusest inspireeritud pargiala ja avalikud parkimiskohad. Jalutuskäigu kaugusel asub Viimsi keskus, koolid ja lasteaiad, lähedal on mets ja terviserajad, spordiklubid, spad, tervisekeskused. Tänu Reidi teele on kiire ühendus nii Viimsi keskuse kui Tallinna südalinnaga. Kogu piirkond on jalakäija- ja rattasõbralik ning iga maja kõrval ootab uusi elanikke muidugi ka jalgrataste hoidla.


Seotud artiklid