Illimar Pilt: poputan kodus nõudepesumasinat nagu oma naist

Kodu on meil kõigil ühine unistus, aga samas kõigil on need omanäolised. Milleta siis meie Eesti mees Illimar Pilt oma kodus kohe üldse hakkama ei saa ning mida ta seal oluliseks peab?

1. Mis on need 3 asja, milleta pole kodu?

Esimene asi on valgus. Kindlasti peab minu kodu olema päikeseküllane ja valgust täis. Teine asi on nõudepesumasin. Ma tegelikult fännan nõudepesemist. See on minu jaoks nagu meditatsioon. Kuid kui sul on kolm pisikest last kerkivad pesemata nõude virnad kurjakuulutava kiirusega ja siis sa alles hakkad nõudepesumasinat hindama. Poputad teda nagu oma naist.

Kolmas asi on puuküttega ahi. See on mul selline lapsepõvest pärit kiiks. Üks asi on, et mulle meeldib puidukütte malbe soojus. Teine asi on, et see tekitab mingi turvatunde. Näiteks kui peaks gaas või elekter paar nädalat keset talve ära olema ei pea ma soojuse pärast põdema.

2. Kui oleksid mees 4 raamat, siis milline oleks su ideaalne kodu läbi tema silmade?

Just selline nagu see praegu on. Hingest on mees 4 raamat täis värve ja elurõõmu ja teab, et tegelikult võib kodu olla kus tahes. Ta oskab tänu oma minimalistlikule meelele, elukogemuste ja kiirele kohanemisvõimele luua kodu sinna kus parasjagu ripub tema müts.

3. Üks äge kodunipp, et naine oleks rahul?

Mõnusa kodutunde loobki õnnelik naine. Need kaks asja on omavahel tugevalt seotud. Kui naisel ikka tormipilved pea kohal müristavad on terve elamine tume. Nipp ongi selles, et proovid luua naisega harmooniat ja pakuda talle turvatunnet.

4. Mis on esimene asi mida teed kui koju sisse astud?

See võib olla nüüd veits hipilik või spirituaalne, aga esimese asjana tänan ma kodu. Ma olen õnnelik, et ta on just selline nagu ta on isegi kui ta on segamini või on prügikast jäänud enne viie päevast perepuhkust välja viimata ootab ta ikka meid truult ja pakkub meile soojust ja hubasust. Väljaviimata prügikast pakub loomulikult ka huvitavat atmosfääri.

5. Kõige värvikam seik kodus?

Lapsed on suutnud sõnaotseses mõttes värvikaid seiku luua. Mis alguses küll megalt pöördesse ajavad, kuid pärast mõnusa muigega on mõnus meenutada. A la nihutad lastetoa kappi ja avastad sealt tagant seina pealt koopamaalingud mille joonistamiseks on ära kulunud vähemalt kolm pakki vildikaid ja üks huulepulk.

6. Millist värvi ON su kodus kõige rohkem?

Me elame vikerkaare plahvatuse sees, kus on kõik värvid esindatud. Kui meile astub sisse mõni külaline esmakordselt, paneme talle ohutuse mõttes päikseprillid ette. Muidu võib ikka esimese ropsuga jalust maha niita.

7. Kes on kõige kuulsam inimene, kes sul on külas käinud?

Mul see jama, et ega ma hästi ei saa aru sellest kuulsuse asjast. Kuulus on inimene erinevates gruppides. Näiteks ei tea ma mitte ühegi maailmakuulsa maletaja nime. Kuid avalikusele vast kõige tuntum nimi võiks olla Mariann Treimann aka Mallukas.

8. Kõige suurem kodukiiks?

Algus tahtsin kirjutada, et vetsul võiks uks olla, aga sain aru, et tegelikult see isegi ei häirinud mind, et meil 2 kuud vetsul ust polnud. Võib olla võiks pidada kiiksuks seda, et ma tahan, et mu keldris asuv meestekoobas oleks muhedalt korras. Ja no see kiiks on ka, et värvi ja särtsu peab olema.

9. Kodu metsas või linnas?

Ma olen maal sündinud ja kasvanud, seega minu valik oleks kindlasti metsas.

10. Mida sa oma kodus kohe kindlasti näha ei soovi?

Täiskasvanud elevant võiks jääda ikka oma loomulikku elukeskonda savanni või dzunglisse. Sellise elukaga küll ei viitsiks tegeleda. Nii, et kui sa just mõni dzungli elukas pole ja austad seda ruumi kuhu sisse astud oled meie poole oodatud.

 


Seotud artiklid