Jõulukaunistuste trendid 2019

Jõulukaunistustele mõeldes tuleb esimesena silme ette külluslikult kaunistatud jõulupuu ja punarohelised laua- jm dekoratsioonid. Meil kõigil on mingid armsaks saanud jõulukaunistused, mille me iga aasta hea meelega kapi otsast alla võtame ja välja paneme. Aga kui sa tahaksid sel aastal midagi uut või on need su esimesed jõulud päris oma kodus, siis on see postitus just sulle.

Vähem on rohkem

Loodussäästlik suhtumine on jõudnud ka jõulumaale. Üks selle aasta suundadest soovitab kasutada vähem kaunistusi – need on visuaalselt kergemad ja õhulisemad. Kergust tasakaalustavad aga jõulised värvid: tumesinine ja burgundiapunane, mis rohelise ja erkpunase sel aastal välja vahetavad.

Looduslik ja naturaalne stiil

Eelmise soovitusega on seotud naturaalne skandinaavialik stiil, mis seab kulla ja karra asemel aukohale metsast kaasa toodud oksad, käbid ja muu loodusliku.

Korja metsast või aiast oksi ja säti need suurde põrandavaasi, kotitäie männikäbisid võid aga vaagnale küünalde ümber seada. Aknalauale pane ilusad läbipaistvad pudelid, lihtsad oksad sees.

Naturaalse stiili juures kasuta neutraalseid värve: halli, beeži, valget, aktsendiks tumepunast või -sinist. Materjaliks sobib lisaks puidule ka näiteks tekstiil. Võib-olla ehid oma kuuse sel aastal lipsukestega?

Metall on endiselt in, aga pisut tuhmununa

Metalli kasutamine on endiselt moes, aga kiiskavalt läikivate esemete asemel kasuta sel aastal pisut kulunud ja tuhmunud metalseid esemeid. Paatina, roostene ja oksüdeerunud metall on selle aasta märksõnad.

Vali üks põhivärv, näiteks burgundiapunane, tumesinine või metsaroheline ja kombineeri seda metallikvärvidega.

Vintage

Juba mitu aastat pildil olnud vintaaž pole ka sel aastal kuhugi kadunud. Kui su kodu on modernse sisekujundusega, sobib sul seda väga hästi täiendada mõnede vintage-esemetega. Lase käiku vanaemalt päranduseks saadud vanad jõulukaunistused või vaata, mida huvitavat pakuvad vanakraami veebipoed.

Vii jõulud ka teistesse tubadesse

Magamistuba, vannituba ja köök ei pea jõuludest kuidagi eemale jääma. Ruuduline dušikardin? Jõulumustriline voodikate? Jõulusokid köögikappide uste küljes rippumas?  Kas pole toredad ideed!

Ja küünlad! Muidugi küünlad igal pool. Eriti vannitoas. Ja magamistoas. Ja absoluutselt kindlasti köögis.

Päevalilled

Jah, lugesid õigesti – päevalilled ja teised õied on jõulukaunistuste hulka trüginud juba hea mitu aastat, aga kui praegu Pinteresti vaadata, siis tundub, et on toimunud heas mõttes lilleplahvatus. Pane otsingusse floral christmas tree ja vaata, kui toredaid asju on tehtud.

Kokkuvõtteks

Moes on palju stiile alates skandinaavialikust lihtsusest kuni luksusliku metalli kasutamiseni. Kaunistuste eesmärk on kodu hubaseks ja mõnusaks muuta, nii et kui sa selleaastastest trendidest meelepärast ei leidnud, kaunista südamerahuga kodu nii, nagu oled seda alati teinud. Jõulud on traditsioonide püha ja eksida pole siin võimalik.

Artiklit aitasid kokku panna Interiorzine, Be2adorn ja Cosmopolitan.


Seotud artiklid