Kas ja kuidas tulevad robotniidukid toime koerte väljaheidetega murul?

Robotniiduk on üks viimase kümnendi hämmastavamaid tehnoloogiaid, mis on andnud inimesele muru niitmise automatiseerimise pealt palju vaba aega. Armsa robotniiduki tegevust on mõnus jälgida nii kaua, kuni see yle koera väljaheidete ei sõida, sest siis võib asi koledaks minna. Või kas läheb? Loe edasi ja saad sellest kõigest järgnevas artiklis teada.

Robotniidukite sõitmine üle koerakaka on teadatuntud probleem

Kui robotniiduk ei suuda koera väljaheidetega tegeleda, võib see need hoopis rõvedal moel terve aia peale laiali pillata, mis tühistab täienisti robotniidukist saadud kasu. Seepärast on mõistetav, et koeraomanikel võib robotniidukit hankides tekkida järgmine küsimus: kuidas ma tean, et robotniiduk saab või ei saa minu koerakakaga hakkama?

Väljaheidetega tegelemine peaks olema igaühe mure

Isegi, kui kodus oma koera või kassi ei ole, võib aias igal juhul erinevaid väljaheiteid leida. Eriti kehtib see looduslähedasemate kohtade puhul, kus aedades võivad oma häda käia tegemas näiteks küülikud või rebased. Ja isegi, kui endal lemmiklooma pole, võivad ka muuhulgas naabri kassid teistesse aedadesse sattuda ja neid oma vetsuks pidada.

Mida robotniiduk kakat nähes teeb?

Robotniidukeid on igasuguseid ja olenevalt olukorrast on robotniidukil mitu võimalust, mida see teha otsustab. Need võivad olla järgmised.

  • Robotniiduk lõpetab niitmise ja muudab suunda, sest peab väljaheidet ületamatuks takistuseks.
  • Sõita kakast üle ja see niiviisi murul veidi laiali ajada, hullemal juhul meetrite kaupa. Kakas võib jääda ka niiduki kõhu ja rataste külge kinni.
  • Kui kaka peaks pöörlevate teradevastu minema, võib juhtuda midagi veelgi inetumat – terad võivad kakat pritsida üle terve aia laiali. Sellist üllatust ei tahaks keegi hommikul oma aias näha.

Koerakaka robotniidukit ei kahjusta

Õnneks kogu selle dramaatilisuse juures ei pea üldjuhul muretsema robotniiduki pärast, sest väike junn sellele veel midagi ei tee. Ainuke kahju võibki olla ebameeldiv hais, mis kuumal suvepäeval võib ürpiski vängeks muutuda.

Kuidas robotniidukit koerakakast puhastada?

Robotniiduk on teinud oma tööd nii hästi, kui teda on programmeeritud tegema, aga vahepeal võib koerakakast ülesõitmine olla paratamatu. Kuidas masinat sel juhul õigesti puhastada?

Midagi rasket puhastamises ei ole. Selle jaoks on vaja sobivat harja, sooja seebivett ja kindaid. Alguses oleks hea suuremad jäljed harjaga ära puhastada ning siis robotniiduk ettevaatlikult üleni seebivee ja harjaga ära pesta, ise kindaid samal ajal kandes. Pärast võib robotniiduki veel ära kuivatada ja see ongi uueks ringiks valmis.

Kuidas siis vältida robotniiduki põhjustatut ebameeldivat koerakaka-aeda?

Kõige lihtsam on tegeleda probleemi algega endaga – korjata koerakaka üles. Keegi ei taha ju oma ilusale rohelisele murule aina kogunevaid pruune hunnikesi, mis võivad lõpuks muutuda isegi terviseriskiks lastele ja teevad muruniidukist haisuniiduki.

Teine võimalus on osta eraldi robot, mis korjabki koerakakat. Sellised robotid pole veel üldsuses tuntud ja maksavad sama palju kui korterid, aga kellele meeldib oma aias siblavaid masinaid jälgida ja kellel on veidi raha üle, siis miks mitte.

Kolmas ja ilmselt parim võimalus on kohe robotniiduki hankimisel uurida neid robotniidukeid, millesse on koerakaka vältimine sisse kodeeritud. Mõnedel robotniidukitel on nii-öelda POOP garantii ehk „Pet Owner Official Promise“ (ingl k „Lemmikloomapidaja ametlik lubadus“)

Kokkuvõtteks

Robotniiduk, mis tühistab oma tundidepikkuse töö sellega, et sõidab paha aimamata üle veidikesest koerakakast, ei ole üldse tore. Õnneks ei juhtu robotniidukil sellest midagi ja seda on suhteliselt lihtne ära puhastada. Olukorda ennast saab kõige paremini ära hoida koerakakat üles korjates ja hankides endale korraliku robotniiduki, mis suudab koera väljaheiteid tuvastada ja need rahule jätta.


Seotud artiklid