Korteri üürimine – parim lahendus remondi ajaks

Kellel on kogemus remondi ajal oma kodus sees elamisest, need teavad, mida tähendab hammaste all krigisev liiv ja toataimed, millel rohelise värviga on vähe pistmist. Eks mõlemal variandil – nii korteris sees elamisel kui üürimisel on oma plussid ja miinused. Alati ei saa endale korraga kogu korteri remonti lubada ja uuendusi tuleb teha tuba toa haaval. Kui lisakorteri üürimine aga üle jõu ei käi, siis soovitame seda kahel käel.

Remont saab kiiremini valmis

Esimene ja kõige suurem pluss remondi ajaks välja kolimisel on muidugi see, et kõik saab kiiremini valmis.  Tuba toa haaval on samuti võimalik oma kodu uuendada, aga kui on plaanis suuremad elektri- ja torutööd ning võibolla ka mõne seina lõhkumine, on hea tolmu eest jalga lasta.

Meil on küll endal kogemus remondi ajal oma kodus sees elamisest, aga pigem tahaks need ekstreemsused oma mälust kustutada. Ja eriti tahab seda teha meie kass.

Korteri üürimine võib olla ka majanduslikult hea otsus

Kui remont on suuremalt ette võetud, saavad ka töömehed korraga rohkem ära teha, tööriistade rendi pealt võib kokku hoida jne. Seda muidugi juhul, kui töö ei seisa ja kogu aeg midagi tehakse.

Tööriistadele on ruumi

Remonti kiirendab ka see, et tööriistade jaoks on toad tühjad ja neid ei pea iga päev trepist üles-alla vedama. Tänapäeval on iga asja jaoks oma tööriist või vahend ja kui töömees saabub, siis on tal ikka kõvasti kraami kaasas. Kõigile neile tuleb koht leida ja kui korter on tühi, on seda lihtsam teha. Teinekord jääb siiski ruumist puudu.

Tolm ja lapsed, tolm ja loomad

Ehitustolm ei ole hea ühegi inimese hingamisteedes, seda enam väikeste laste omades. Samuti ei saa loomad aru, mis toimub ja miks elutingimused järsku täiesti talumatuteks muutusid – tolm, müra, kusagil asu pole… Juba mainitud kass Tõnu käis isegi tiiru arsti juures, sest omanikele tundus, et kass on kurb. Ja kui loomaarst kassipuuri pealt sõrmega pahtlitolmu tõmbas, siis polnudki enam küsimust – kassil oli stress.

Üürikorter võiks olla võimalikult lähedal

Ajutise elamispinna leidmine võib olla päris keeruline ettevõtmine, sest esiteks ei soovita tavaliselt lühikeseks ajaks kortereid üürile anda ja mõne kuu kaupa üürides on hind jällegi tunduvalt kallim. Teiseks paeks korter asuma sinu oma kodule võimalikult lähedal, et ajutise ja päriskodu vahet jooksmine liiga palju aega ära ei kulutaks.

Julgustame ajutise pinnaga olema mitte liialt kapriissed. Oluline on need mõned kuud mööda saata ja tegelikult on ju lihtsalt vaja ühte kohta, kus olla.

See pind ei peaks olema ka väga suur ega väga kallis. Arvestama peab, et tasud ju lisaks üürile ka topelt kommunaalmakseid – oma korteri ja üürika eest –, ja olenevalt korterist võivad need olla üsnagi krõbedad.

Oma ajutise kodu soovist tasub teada anda Facebooki sõpradele, tihti on mõni neist valmis oma korteri ajutiselt välja üürima või keegi teab kedagi nagu see asi ikka käib.

Kui pika perioodiga peaks arvestama?

Oleneb muidugi korteri suurusest ja tööde mahust, aga kui on plaanis põhjalik remont, peaks  kahe-kolmetoalise puhul arvestama kolme-nelja kuuga. Sest alati juhtub midagi ja alati jääb mõni asi venima. See tähendab aga seda, et töö peaks kogu aeg käima, muidu pole mõtet ära kolida ja topelt kulusid kaela võtta.

Kuidas leida töömehi

Kõige parem on, kui saad nö sabast kinni remondimeestel, kes tegid sinu sõprade juures väga head tööd. Suust-suhu turundus töötab endiselt kõige paremini ja sellised mehed end juba reklaamima ei pea. Töö kiidab tegijaid ise.

Kui tuttavate soovitatud töömehi aga kusagilt võtta pole, tuleb need muidugi Google’i abil endale leida. Üsna levinud soovitus on mitte valida kõige odavamaid tegijaid, sest odavat hinda küsivad nad mingi põhjusega, ja sa vist ei taha teada, mis see on. Pakkumist võttes tasub paluda ka eelmiste klientide telefoninumbreid ja nendelt ausat tagasisidet küsida. Kel midagi häbeneda pole, see annab ka numbrid.

Ära koli liiga kiiresti sisse

Jah, seda viga on lihtne teha. Tahaks juba uude koju. Ja sugugi ei tahaks enam üüri maksta, topeltkommudest rääkimata. Kui kõik ei ole aga viimseni valmis ja paigas, kipuvad asjad siiski venima jääma ja kümne aasta pärast avastad, et näed, ikka on see liist sealt esikust puudu. Sellepärast on mõistlik remont korralikult ära lõpetada ja alles siis sisse kolida.

Ära hakka kohe pärast ostu remontima

Üks soovitus võibolla veel, millest on sulle kasu, kui oled alles äsja uue kodu ostnud ja plaanid seda remontima hakata. Kui võimalik, siis ela seal natuke sees, enne, kui lammutama hakkad. Nii saad näiteks teada, milline planeering oleks kõige mõistlikum ja kus ja kui palju peaks pistikupesi olema.

Vaata üürikorterite pakkumisi siit>>.


Seotud artiklid