Lihtsad nipid vannitoa suurpuhastuseks

Puhas ja särav vannituba teeb kohe hommikul tuju heaks. Väsinud olemisega ja küürimist vajav vannituba võib aga lausa su tervisele halvasti mõjuda, kuna niiskes puhastamata ruumis hakkavad vohama eluvormid, millest sa ei taha midagi teada. Teeme koos vannitoa korda ja küürime kõik puhtaks. Vaja läheb suuremat portsu söögisoodat, äädikat, puhastuslappe, jupikest hambaniiti ja soovi korral ka üldpuhastusvahendit.

Hambaniiti? Varsti jõuame selleni.

Võta alustuseks üks suur korv või pesukauss ja pane kõik pudelid, potsikud ja muud lahtised asjad sinna sisse. Eesmärk on kõik pinnad nii lagedaks teha kui võimalik.

Järgmiseks pühi tolm ära. Kui see tehtud, siis kindad kätte ja küürima!

Dušiotsik

Võta kilekott, tee sinna sisse päris kange äädikalahus ja seo see dušiotsiku külge. Kui sul on selline dušš, mille otsik ei ole lae või seina küljes kinni, siis saad otsikut leotada väikses kausis. Dušiotsik on pidevalt niiske ja selle augukestesse võivad ennast sisse seada mikroorganismid, kes seal teps mitte elama ei peaks. Sellepärast on hea otsikule aeg-ajalt äädikavanni teha. Samal ajal saad ka katlakivist lahti.

Dušikardin

Võta kardin (jah, ka tavaline kilekardin) eest ja pista paari käterätikuga koos korraks pesumasinasse. Rätikud küürivad su kardinalt seebi- ja veeväljed kenasti maha ja saavad ise ka puhtaks.

Dušiuksed

Võta ports soodat ja lisa sinna mõned tilgad äädikat, nii et tekiks pasta. Kanna see dušiklaasile ja lase tunnike seista. Loputa maha ja hõõru mikrofiiberlapiga kuivaks.

Lagi

Võta tolmuhari ja pühi lagi ja selle nurgad puhtaks. Vajadusel pese lapiga üle.

Seinad

Kui sul on vannitoa seinas keraamiline plaat, siis tee nii. Pihusta plaatidele üldpuhastusvahendit ja pane dušist kuum vesi jooksma. Lase sel joosta seni, kuni ruum on mõnus aurune. Las puhastusvahend ja aur teevad järgmised 20 minutit oma tööd, aga mine ise vannitoast välja. Sul pole vaja sellist auru sisse hingata. Pärast pühi puhastuslapiga plaadid puhtaks.

Kui sa oled kodukeemia vastu ja looduslike puhastusvahendite poolt, siis tee plaadid ja vuugivahed puhtaks äädikaga. See alla minuti kestev video tõestab, et see on võimalik.

WC-pott

Loodame, et sul on varutud kohe suurem pakk soodat, sest nüüd me valame suure hulga sellest WC-potti. Lase soodal veidike mõjuda ja küüri pott harjaga puhtaks. Kui sul on pott lekkima hakanud ja vesi ei jää hästi seisma, siis lase esimesel võimaluse korda teha. Poti pinnale moodustunud katlakivist saad lahti nii, et vala portsule WC-paberile äädikat ja aseta see katlakivi peale. Lase veidi mõjuda, eemalda paber ja küüri harjaga puhtaks.

Keera prill-laud poltidest lahti ja pese see korralikult puhtaks. Nägid, mis jama poltide vahelt välja tuli?

WC-hari

Kas sa ikka puhastad seda piisavalt tihti? See lõbus video õpetab sulle, kuidas seda teha.

Kraanikauss ja kraan

Kraanikausi saad samuti puhtaks äädikast ja soodast valmistatud pasta abil. Kui kraani ümber on tekkinud katlakivi, tee sama trikki mis WC-poti puhul: vala vatipadjale või WC-paberile äädikat ja aseta see katlakivile. Lase seista ja pühi puhtaks.

Ja nüüd võtame välja hambaniidi. Sa ei arvanud ära, kus me seda kasutama hakkame, ega ju? Võta hambaniit kahe käe vahele ja puhasta sellega kraanikausi ja kraani ühenduskoht. Just-just, seesama, kuhu kiuslik pruunikas katlakivi kogunema kipub.

Kraanikausi äravool on üks bakteripomm. Vala sinna lahkelt äädikat ja lase seista.

Käterätikud

Kuivata rätikuid alati korralikult laiali riputatuna, mitte nagis. Nii kuivavad nad kiiremini.

Ära hoia rätikuid WC-poti läheduses, sest vett lastes lendab sinu rätiku poole terve pilv… nojah, WC-potist pärit vett. Igatahes on tark vett lasta nii, et potikaas on suletud.

Vaheta rätikuid iga kolme-nelja päeva tagant ja pese neid nii kuuma veega, kui lubatud.

Ventilatsiooniava

Võta sellel kate eest ja puhasta see tolmuimejaga ära. Nüüd võta lapp ja pühi kõik veel kord üle.

Pudelid ja topsikud

Pese ka need väljast puhtaks ja aseta oma kohale tagasi. Mida vähem neid nähtaval on, seda parem silmale, nii et vaata, kas kõik on ikka vajalikud. Võib-olla asetad mõne kahtlase vedeliku asemele hoopis lõhnaküünla?

Peegel

Pühi selle pealt kõigepealt tolm ära. Siis tee võrdsetes osades äädika ja vee lahus ning pihusta seda peeglile. Löö mikrofiiberlapiga läikima.

Põrand

Pese põrand puhtaks nagu tavaliselt, aga seekord pööra tähelepanu igale praole ja nurgale.

Vaip

Võta vaip pesumasinast välja ja pane kuivama. Unustasime enne paluda sul see masinasse pista, aga näeme, et sa oled ise nii nutikas olnud.

Vaata ilusaid vanniga kodusid siit.

Kui artikkel oli sulle kasulik, siis kliki „Meeldib”, ja kui see võiks ka sinu sõpradele huvitav olla, siis kliki „Jaga”. Aitäh!


Seotud artiklid